Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Doları marketler mi fırlattı?

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Doları marketler mi fırlattı?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin "Gıda fiyatlarındaki artışta marketlerde suçlu" sözlerine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını bu marketler mi buharlaştırdı, doları bu marketler mi fırlattı?" dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi. "Gıda fiyatlarındaki artışta marketlerde suçlu" diyen Bahçeli, "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz." diye konuşmuştu. Bahçeli'ye tepki gösteren Davutoğlu, "Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını bu marketler mi buharlaştırdı, doları bu marketler mi fırlattı?" ifadelerini kullandı.

"SÜREKLİ ZAM YAPAN MARKETLERİN FETÖ'YLE İLİŞKİSİ ARAŞTIRILMALI"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada gıda fiyatlarındaki artışta marketleri suçlu bulmuştu. Bahçeli, 'Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, keyfi ve hatta sinsi bir plan dahilinde fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymuyoruz. Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Ekmeğimizden çalan, sofralarımızın tadını kaçıran, mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir, bu vazife de bihakkın yerine getirilecektir'' demişti.

"128 MİLYAR DOLARI MARKETLER Mİ BUHARLAŞTIRDI?"

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Davutoğlu'ndan tepki geldi. Davutoğlu, "Ekonomi hocası Sn. Devlet Bahçeli’ye göre raflardaki zamlı ürünlerden ekonomiyi yönetenler değil, marketler suçlu! O zaman sormak lazım Sayın Devlet Bahçeli, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını bu marketler mi buharlaştırdı, doları bu marketler mi fırlattı?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN