Marketlerdeki fiyat krizi büyüyor! 'Atılan her iddia doğru çıkmıyor'

Marketlerdeki fiyat krizi büyüyor! 'Atılan her iddia doğru çıkmıyor'

Giderek büyüyen ve gündem konusu olan 'zincir marketlerdeki fiyat krizinde' yeni açıklama geldi. Gıda Perakendecileri Derneği, yapmış olduğu yeni açıklama ile birlikte kendilerine yönelik yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Dernek, gerçekleştirilecek her yeni adımda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Son zamanların en çok konuşulan gündem maddelerinden biri hiç şüphesiz zincir market raflarındaki fiyatlar. İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etiketlerdeki artışlar için farklı yollara başvuracaklarının sinyalini vererek, Fiyat İstikrar Komitesi ile bu fiyatların takiplerini yapacaklarını açıklamıştı. Ardından ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ ile irtibatı araştırılması gerekmektedir. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu başlıklar ve konularla ekonominin gündemine oturan zincir marketlerden ise yeni bir açıklama geldi. Gıda Perakendecileri Derneği'nden (GPD) gerçekleştirilen açıklamada enflasyon ile mücade kapsamında yoğun bir şekilde çalışılmasına rağmen perakende işletmelerini hedef gösteren, gerçekle örtüşmeyen iddialardan tüm perakende sektörünün son derece üzüntü duyduğu belirtildi.

Gerçekleştirilen açıklamada, perakende operasyonlarında operasyon maliyetleri olduğu ve bu zaman diliminin de yalnız bir ürün kategorisi için değil, gıda veya gıda dışı, organize ya da geleneksel tüm perakende sektörü için işlediği söylendi.

Bununla birlikte; sektör içindeki yoğun rekabet ortamı ve seçeneklerin fazla olmasının tüketicinin kendi bütçesine en uygun ürünü satın alabilmesini sağladığı belirtilirken böyle bir ortamın varlığına rağmen bir işletmenin fiyatlarını sebepsiz yere göz göre göre yükseltmesinin ticaret kurallarına da aykırı kalacağı da aktarıldı.

YANLIŞ ALGI OLUŞTURMAK İSTENİYOR

Yapılan açıklamada yanlış algı oluşturulmak istendiği belirtilirken bu algı ile perakende zincirlerinin hedef gösterildiğini söyleyen Gıda Perakendecileri Derneği, özellikle gıda perakendecilerine yönelik oluşturulmak istenen yanlış algının perakendecilerin, tüketici lehine fiyat yönetme çabasını hiçe saydığını aktardı.

"ATILAN HER İDDİA DOĞRU ÇIKMIYOR"

Dernek, konu ile ilgili olarak izlenecek her türlü yola destek vereceklerini söyleyerek, " "Atılan her iddianın doğru çıkmadığını" dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere perakende işletmelerinin her şubesi, neredeyse ürünlerinin tamamı ve tüm tedarik süreçleri, ilgili bakanlık ekipleri ve yerel mercilerce titizlikle incelenmektedir. Atılacak yeni adımlarda da sektörümüz her türlü desteği sağlamaya kararlıdır" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN