Davutoğlu'ndan iktidara: 9 yıllık enflasyonu 3 yılda yarattınız

Davutoğlu'ndan iktidara: 9 yıllık enflasyonu 3 yılda yarattınız

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, 9 yılda olması gereken enflasyonun, iktidarın beceriksizliği nedeniyle 3 yılda oluştuğunu söyledi. Davutoğlu, iktidara, "TL’yi, tarihin en kötü seviyesine düşürdünüz. Siz de milletin yakasından düşün!" sözleriyle seslendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı. Tüketici fiyatları haziran ayında yıllık bazda yüzde 17,53 artarken, üretici fiyatlarında yıllık artış ise yüzde 42,89 oldu.

Açıklanan rakamlar sonrasında tüketici enflasyonunun 2 yılın zirvesine çıktığı, tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasındaki farkın ise endeks tarihinin en yüksek seviyesini gördüğü izlendi.

DAVUTOĞLU: MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise iktidara sert sözlerle yüklendi. Davutoğlu, iktidarın 3 yılda yüzde 90 ÜFE, yüzde 53 de TÜFE yarattığını söyleyerek şu ifadeleri kaydetti.

"%5 hedefi ile 9 yılda olması gereken enflasyon, beceriksizliğinizle 3 yılda oluştu! Asgari ücreti açlık sınırının altına Mayıs ayında düşürdünüz. TL’yi, tarihin en kötü seviyesine düşürdünüz. Siz de milletin yakasından düşün!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN