Davutoğlu’ndan kurlardaki artışa sert tepki: Ekonomiden de Nas'tan da ellerinizi çekin

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faize karşı örnek aldığı Nass açıklamalarına sosyal medya hesabından cevap verdi. Davutoğlu, "Sayın Erdoğan, en azından bu kadarına bilirsiniz ki Nass 'emaneti ehline veriniz' diyor. Siz hiçbir konuda emaneti ehline vermediniz. Nass'ı kullanmayın. Ekonomimizi bu politikalarda yerle bir ettiniz. Nass'ı ve manevi değerlerimizi üzerinden ellerinizi çekin. Ekonomiden de çekin Nass'tan da" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz ve enflasyonla mücadelede "nas" ne diyorsa, onu yapacağız" sözlerinin altını her fırsatta çizmesine, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu "Nass'ın ve manevi değerlerimizin üzerinden elinizi çekin" çağrısında bulundu. Davutoğlu, “Erdoğan her konuşmasıyla faiz altına milleti inim inim inletiyor. Sen kimin Cumhurbaşkanısın Erdoğan? Fakir fukaranın cebinden alıp kimleri zengin ediyorsun?" dedi.

"ERDOĞAN'IN NASS AÇIKLAMASI CAHİLCE"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri Töreni'nde faizle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, faiz indirimine devam edileceğini belirtirken "Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim" demişti.

Erdoğan'ın açıklamaları üzerine iki hususta duran Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, ekonomik kriz üzerinden iktidara yüklendi. Nass söylemine işaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dini değerleri istismar etmeme çağrısında bulunan Davutoğlu "Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa. Dolar uçuyor, Türk Lirası sürekli değer kaybediyor. Milletimizin cebindeki para her gün eriyor. Sen kimin Cumhurbaşkanısın sayın Erdoğan? Fakir fukaranın cebinden alıp kimleri zengin ediyorsun? Erdoğan; sorumluluğunuzu manevi değer istismarı ile örtemez; gerçekleri rakam saptırmasıyla da gizleyemezsiniz; dünyanın en yüksek faiziyle nassı çiğneyen sizsiniz. Merkez Bankası rezervlerini net -40 milyara düşüren de bizzat sizsiniz" dedi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Erdoğan dün konuştu ve dolar 17.50 lirayı aştı. Konuşmasında iki husus üzerinde durulmaya değer. Birincisi faiz politikalarının Nass'a dayandığı iddiasında bulunuyor. Cahilce bir iddia. Neden mi? Erdoğan'ın faiz politikalarıyla dünyanın en yüksek faizini bugün Türkiye bu Nass'ın gereği değil, Nass'a karşı olduğunun işaretidir. Çünkü Nass faize yaklaşırken fakiri ve mazlumu korumak adın yaklaşır. Halbuki Erdoğan'ın takip ettiği faiz politikasıyla bugün bankalar ve faiz kullananlar kârlarını artırırken, fakir halk faiz altında eziliyor. Nasıl mı? Erdoğan yüzde 14 faizi Merkez Bankası eliyle ticari bankalara kredi verirken bankalar bu kredileri yüzde 28-30 faizle tüccara veriyorlar. Devlet ise yüzde 24 ile borçlanıyor. Kredi gecikme faizleri yüzde 25. Erdoğan her konuşmasıyla faiz altına milleti inim inim inletiyor."

EKONOMİMİZİ BU POLİTİKALARLA YERLE BİR ETTİNİZ”

"Sayın Erdoğan, bu kadarını bilirsiniz ki Nass 'Emaneti ehline veriniz' diyor. Siz hiçbir konuda emaneti ehline vermediniz. Nass'ı kullanmayın, ekonomimizi bu politikalarla yerle bir ettiniz. Nass'ın ve manevi değerlerimizin üzerinden elinizi çekin. Ekonomiden de Nass'tan da çekin. İkinci iddia Erdoğan'ın sayı saymayı, rakam okumayı bilmediğini gösteriyor. Her zamanki pişkinliği ile bütün başarıları kendisine, bütün başarısızlıkları başkalarına atfetme alışkanlığıyla diyor ki; 'Başbakanlığım dönemimde MB rezervler maksimum düzeye çıkmıştı, daha sonra başbakanlığı bıraktım ve bu rezervler düştü.' Bizim başbakanlığı dönemimizde keşke Cumhurbaşkanlığı yetkileri içinde kalsaydınız da müdahale etmemiş olsaydınız, bugün Türkiye nereye gelirdi görürdünüz"

BİZİM DÖNEMİMİZDE ARKA KAPIDAN DOLAR SATILMADI”

"Bizim başbakanlık dönemimizde MB'nin net rezervleri vardı. Net 26, brüt 120-125 milyar bandında rezervimiz vardı ve MB hiçbir zaman arka kapı operasyonlarıyla dolar satma ihtiyacı hissetmedi. SWAP uygulamasına da ihtiyaç hissetmedi. Ama sizin yönettiğiniz MB rezervleri eksi 40 milyar dolardır ve 128 milyar doları da damadınız eliyle tükettiniz. Erdoğan, Türkiye'nin bu ekonomik alanda düştüğü tablonun birinci sorumlusu siz, ikinci sorumlusu parti darbesiyle göreve getirdiğiniz düşük profilli başbakan ve üçüncü sorumlusu damat bakandır."

“ELLERİNİZİ EKONOMİDEN DE NASS’TAN DA ÇEKİN”

"Milletin ümidini yok ettiniz, şimdi de milletin dini değerlere ve bu devlete olan güvenin sarsmayın. Ne Nass'ı cehaletiniz örtmek için kullanın ne de rakamları başarısızlığını örtmek için istismar edin. Başarısızlığın sorumlusu siz ve göreve getirdiğiniz ehil olmayan kadrolardır. Siz gideceksiniz ve Gelecek kadroları bütün nu enkazı toparladığı gibi yeni bir ufka bu ülkeyi taşıyacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN