Davutoğlu'ndan 'taziye' tepkisi: Bakan haklıysa gereken yapılsın; Erdoğan haklıysa Soylu istifa etsin

Taksim'deki terör saldırısının ardından ABD ile yaşanan taziye polemiğini değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bakan haklıysa gereken yapılsın; Erdoğan haklıysa Soylu istifa etsin. Bu ne ciddiyetsizlik" şeklinde tepki gösterdi.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısının ardından terörist Ahlam Albashir New York tişörtüyle yakalanmıştı. Olay sonrası ABD'de taziye dileklerinde bulunmuştu. Patlama gecesi açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz mesajı aldık ve çok güçlü bir karşılık vereceğiz. ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz" demişti.

BİDEN TAZİYE DİLEKLERİNDE BULUNMUŞTU

Erdoğan ile Biden arasında Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi sırasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın İstanbul'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini ilettiği belirtilmişti.

BAKAN HAKLIYSA GEREKEN YAPILSIN; ERDOĞAN HAKLIYSA SOYLU İSTİFA ETSİN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da söz konusu duruma dikkat çekerek yaptığı paylaşımda, "İçişleri Bakanı Taksim saldırısından ABD’yi sorumlu tutup taziye kabul etmeyeceğini söylüyor, ertesi gün Cumhurbaşkanı Biden'a teşekkür ederek taziye kabul ediyor. Bu ne ciddiyetsizlik! Bakan haklıysa gereken yapılsın; Cumhurbaşkanı haklıysa İçişleri Bakanı istifa etsin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN