Demirtaş: Erdoğan'ın İmralı'ya heyet gönderdiğini kaynaklarım doğruladı

Demirtaş: Erdoğan'ın İmralı'ya heyet gönderdiğini kaynaklarım doğruladı

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmralı’da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a heyet gönderdi iddialarının kaynakları tarafından doğrulandığını belirtti. Demirtaş, “Demek ki Erdoğan, Öcalan’dan istediği şeyi alamadı ve bu nedenle onun dış dünyayla temasını engelliyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kürt gazeteci Amed Dicle, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi için İmralı’ya heyet gönderdiğini iddia etmişti. Selahattin Demirtaş ise iddiaların ardından “Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi ‘terörle’ iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan” şeklinde eleştiri yapmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘İktidar, İmralı'ya heyet gönderdi’ iddiasına ilişkin, “Bunun açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim” ifadelerini kullanmıştı. Tepki çeken iddialar gündemde çok konuşulurken Selahattin Demirtaş ise iddialara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘BİLGİYİ BENİM KAYNAKLARIM DA DOĞRULADI’

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'ya heyet gönderdiği iddiaları için “Bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı” dedi. Ayrıca Demirtaş, "Demek ki Erdoğan, Öcalan’dan istediği şeyi alamadı ve bu nedenle onun dış dünyayla temasını engelliyor" şeklinde konuştu.

‘HÜDAPAR’I YEDEKLEMEYİ TERCİH ETTİLER’

Cumhuriyet'in haberine göre, Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

“Öcalan, ailesi ve avukatlarıyla iki yıldan uzun süredir görüştürülmüyor. Demek ki Erdoğan, Öcalan’dan istediği şeyi alamadı ve bu nedenle onun dış dünyayla temasını engelliyor. Bu iddiayı dile getiren gazeteci Amed Dicle, emin olmasaydı söylemezdi. Aynı bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı. İmralı’da sonuç alamayınca sahada Kürtlere baskıyı artırıp HÜDAPAR’ı yedeklemeyi tercih ettiler.”

‘DİYARBAKIR GÖZALTILARI SEÇİM ÇALIŞMASIDIR’

Diyarbakır Merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonlara ilişkin de konuşan Demirtaş, gözaltı operasyonunun, tamamen bir seçim çalışması olduğunu kaydetti. Demirtaş, "Sandıklarda, seçim kampanyası organizasyonunda görev almış arkadaşlarımızdan en aktif olanlar isim isim seçilmiş ve muhtemelen kullanışlı bir itirafçının önüne bir isim listesi konulup düzmece bir ifadeyle kumpas kurulmuş. Şu çok nettir, bu operasyon bir seçim çalışmasıdır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN