Demirtaş 'tan ortak aday için yeni açıklama: 'Kapı kapalı değil'

Demirtaş 'tan ortak aday için yeni açıklama: 'Kapı kapalı değil'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefetin birleşerek ortak adayla seçime gitmesi için HDP'nin çaba sarf eden taraf olduğunu ifade ederek, "Altılı Masa'nın tutumuna bağlı olarak ortak aday olasılığı halen masada. Partimizden yapılan açıklamalardan bunu net olarak anlıyoruz. Kapı kapalı değil" dedi.

Edirne Cezaevinde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Reuters'ın yazılı olarak ilettiği soruları yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi’ndeki (AYM) kapatma davasının siyasi baskıyla yürütüldüğünü belirten Demirtaş, yargıçların ‘ağır siyasi müdahaleye’ ortak olmayacağını belirtti. Demirtaş, partinin kapatılması durumunda dahi seçmenin ortada bırakılmayacağını da vurguladı.

'ERDOĞAN YENİLGİDEN KURTULAMAYACAK'

Demirtaş, seçimlerle ilgili beklentisi konusunda da halkın büyük çoğunluğunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olan güvenini, inancını yitirdiğini ve seçimi yeniden kazanmasının imkansız olduğunu belirterek, "Yeni ekonomi paketleri açıklasa da seçmen üzerinde baskı kursa da hilelere başvurmayı denese de yenilgiden kurtulamayacak. Bu çok açık. Halkın büyük çoğunluğu artık Erdoğan'a olan güvenini, inancını yitirdi ve kendisinin bunu yeniden kazanması imkansız" ifadelerini kullandı.

'ORTAK ADAY OLASILIĞI HALEN MASADA'

HDP'nin aday açıklaması ve altılı masaya da değinen Demirtaş, şöyle konuştu:

"HDP, seçmenlerini sandıkta seçeneksiz bırakamaz. Cumhurbaşkanı adayı etrafında bir iş birliğine gidilecekse söz konusu adayın HDP ile açıkça görüşüp demokrasi ilkeleri hakkında şeffaf, güven verici bir müzakere yürütmesi gerekiyor. HDP, bunu beklediğini söylüyor ve bu konuda son derece haklıdır. Altılı Masa'nın tutumuna bağlı olarak ortak aday olasılığı halen masada. Partimizden yapılan açıklamalardan bunu net olarak anlıyoruz. Kapı kapalı değil."

Öte yandan Demirtaş, Twitter hesabından önümüzdeki seçimle ilgili yeni bir mesaj paylaştı. Seçmene seslenen Demirtaş, "Seçim kampanyasında coşku, neşe, zeka ve inanç ile goygoyu kimse birbirine karıştırmasın lütfen. Seçim coşkunuzu küçümseyerek karamsarlık yayanlara Kartal Meydanını gösterin. Meydanları doldurun, sempati duyduğunuz partide görev alın ve hep birlikte kazanacağımıza inanın" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN