DEVA Partisi'nden 'disiplin yönetmeliği' tepkisi: Yeni bir vesayet yaratacağı açık

DEVA Partisi'nden 'disiplin yönetmeliği' tepkisi: Yeni bir vesayet yaratacağı açık

39 yıldır uygulanan Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanan son kararla değişti. Cumhurbaşkanı'na tüm memurlar hakkında disiplin amirliği yetkisi verildi. Karara tepki gösteren DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen "Kararın 2019 yerel seçimleriyle ilişkili olduğu ve belediyeler üzerinde yeni bir vesayet yaratacağı açıktır" dedi.

39 yıldır uygulanan Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin değiştirilmesine ve Cumhurbaşkanı'na yeni bir yetki daha verilmesine DEVA Partisi'nden tepki geldi. DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, yazılı açıklama yaptı.

"MERKEZİLEŞME AÇISINDAN VAHİM"

Yönetmelik değişikliğinin Anayasa'ya aykırı olduğunu belirten Ekmen, şunları kaydetti:

"Tüm memurlar için Cumhurbaşkanı'na alınan bu yetki, her geçen gün artan ve ağır sonuçları gözlemlenen merkezileşme açısından vahimdir. Büyükşehir belediyeleri için yapılan düzenleme ise Anayasa’nın 127. Maddesi’nde yer alan 'Mahalli idarelerin kuruluş ve görevleri ile yetkileri, yerinden yönetim ilkesine uygun olarak kanunla düzenlenir' hükmüne açıkça aykırıdır."

"ÇİFTE STANDAR KAÇINILMAZ"

Cumhurbaşkanı'nın vereceği kararların taraflı olacağını belirten Ekmen "Kurumların Yüksek Disiplin Kurullarında alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak ve tek bir imza 2,5 milyon memur için karar verecektir.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın uygulamalarına bakıldığında, belediyelerin disiplinsiz memurları hakkında vereceği kararların, memurun mensup olduğu partiye göre değişiklik göstermesi ve dolayısıyla taraflı olması kaçınılmaz olacaktır. Bu kararın 2019 yerel seçimleriyle ilişkili olduğu ve belediyeler üzerinde yeni bir vesayet yaratacağı açıktır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

30 Nisan'da Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği değişmiş, Resmi Gazete'de yayımlanan son karara göre, Cumhurbaşkanı'na 'tepki çeken bir yetki' daha verilmişti.

Ayrıca büyükşehir belediye başkanlıklarındaki Yüksek Disiplin Kurulu görevi de İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na bağlanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN