Dolandırıcıların yeni oyunu 'kargo' tuzağı! En akıllıyı bile kandıran yöntem: Tıklayanın hesabı anında sıfırlanıyor

Dolandırıcıların yeni oyunu 'kargo' tuzağı! En akıllıyı bile kandıran yöntem: Tıklayanın hesabı anında sıfırlanıyor

Dolandırıcılar her geçen gün yeni yöntemlerle halkı kandırmaya devam ediyor. Siber dolandırıcıların yeni oyunu ise 'kargo' tuzağı oldu. İşte, tek bir mesajla banka ve kredi kartı bilgilerinizi dolandırıcıların eline verecek yeni dolandırıcılık yöntemi...

Siber korsanların dolandırıcılıktaki yeni yöntemi pes dedirtti. Kişilere SMS üzerinden gönderilen linkler ile banka ve kredi kartı bilgilerini kolaylıkla ele geçiriyorlar.

KARGO TUZAĞI İLE KANDIRMAK ÇOK KOLAY

Kandırılmaya çok müsait bir dizayn geliştiren dolandırıcılar, bu yöntem ile kişilere açık bir numara üzerinden SMS yolluyor. Yollanan SMS'te ‘Koliniz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir. Tekrar gönderilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin’ ifadeleriyle birlikte bir de link bulunuyor. Kullanıcılar linke tıkladıklarında ise yeni bir sayfada adres bilgilerini güncellemeleri ve paketin gönderimi bahanesi ile yeni bir ücret talep ediliyor. Sonraki adım ise kişinin kart bilgilerini istemek oluyor...

Dolandırıcıların bu yeni oyununa gelmeyenler internet üzerinden konuyla ilgili birçok şikayette bulundu. Yapılan şikayetlerin genelinde dolandırıcıların yeni oyunu şöyle anlatıldı:

dolandiricilarin-yeni-oyunu-kargo-tuzagi.jpg

“0850 545 48 16 numaradan adres bilgilerinizi güncelleyin şeklinde mesaj geldi ve linke tıkladığımda sözde posta sayfasına ulaştım adres bilgilerimi güncelledim ve tekrar teslimata çıkması için belli bir meblağ gerektiğini belirtti. Kart bilgilerimi girmem istendi. Herhangi bir maddi talepte benim ilgimin olmadığını belirtiyorum.”

Uzmanlar, bu içerikteki gibi gönderilen mesajlara hiçbir şekilde itibar edilmemesinin altının çiziyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN