Eğer bu 18 hastalıktan biri varsa anında emekli oluyorsunuz! SGK listeyi yayınladı

Eğer bu 18 hastalıktan biri varsa anında emekli oluyorsunuz! SGK listeyi yayınladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emeklilik için kabul edilen hastalıkların listesini yayınladı. Bu liste, belirli sağlık sorunlarına sahip olan kişilere emeklilik imkanı sunuyor. Eğer bu 18 hastalıktan birine sahipseniz hemen emekli olabilirsiniz

Sigortalı çalışanlar, malul duruma düşmeleri halinde belirli düzenlemeler kapsamında erken emeklilik hakkına sahip olabiliyorlar.

Sağlık problemleri nedeniyle erken emekli olan kişiler genellikle ciddi sağlık sorunları yaşamış ve normal çalışma hayatlarını sürdüremez hale gelmiş kişilerden oluşuyor

SGK TARAFINDAN LİSTE YAYINLANDI

SGK tarafından yayınlanan listedeki hastalıklar arasında kanser, epilepsi, Parkinson hastalığı, beyin tümörleri, Behçet hastalığı, organ nakli (kemik iliği hariç), AIDS, tüberküloz, siroz, zeka geriliği, şizofreni, bipolar bozukluk, multipl skleroz (MS), serebral palsi, felç, uzuv kayıpları, demans ve görme kaybı yer alıyor.

Bu hastalıklardan birine sahip olanlar, SGK tarafından belirlenen belirli şartları karşıladıklarında malulen emekli olabiliyorlar. Malulen emeklilik için gerekli olan şartlar şunlar:

Çalışanın en az 10 yıllık bir sigorta geçmişine sahip olması,
Toplamda en az 1800 gün prim ödemesinin yapılmış olması,
Malul durumun, sigortalı işe başlama tarihinden sonraki bir tarihte meydana gelmiş olması,
Maluliyetin, resmi bir maluliyet raporu ile belgelenmiş olması,
Emeklilik başvurusu için en az yüzde 60 oranında bir iş gücü kaybının varlığı.

Bu nedenle, belirli sağlık sorunlarına sahip olan ve yukarıda belirtilen şartları karşılayan kişiler, SGK’nın sağladığı bu fırsatla erken emeklilik hakkına sahip olabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN