Ehliyetle KPSS'ye girilir mi? Sürücü belgesiyle KPSS önlisans sınavına girmek mümkün mü?

Ehliyetle KPSS'ye girilir mi? Sürücü belgesiyle KPSS önlisans sınavına girmek mümkün mü?

2022 KPSS önlisans bu hafta sonu yurt genelinde düzenlenecek. Devlet dairelerine atanacak memurların belirleneceği KPSS önlisans sınavına adaylar yanlarında giriş belgesi ve kimlik kartı olması kaydıyla alınacak. Ehliyetle KPSS sınavına girilip girilemeyeceği merak konusu oldu. İşte, ÖSYM'nin KPSS'ye sürücü belgesiyle giriş kararı...

2022 KPSS önlisans sınavı için geri sayım sürüyor. ÖSYM'nin sınav tedbirleri çerçevesinde adaylar, sınav binasına sadece giriş belgesi ve kimlik kartıyla alınacak. Bunun haricinde kalem, silgi dahi sınav binasına alınmayacak. Geçmiş dönemde yaşanan kopya çekme hadiseleri nedeniyle, ÖSYM'nin sınav tedbirleri oldukça katı.

2022 KPSS ÖNLİSANS SINAVINA EHLİYETLE (SÜRÜCÜ BELGESİYLE) GİRİLİR Mİ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans testine adaylar sadece kimlik kartıyla/pasaportuyla ve sınav giriş belgesiyle girebilir.

KPSS'ye ehliyetle (sürücü belgesiyle) girilemez. ÖSYM'nin KPSS dahil herhangi bir sınavına sürücü belgesiyle (ehliyetle) girmek mümkün değil.

ÖSYM'nin yayınlanan sınav talimatnamesine göre; şoför evrakı, meslek kimlik kartları vb. öteki tüm dokümanlar imtihana giriş için geçerli evrak olarak kabul edilmiyor.

Sınava katılacak adaylar yanlarında sadece sınav giriş belgesi ile kimlik kartını veya pasaportunu bulundurabilir. Ehliyetle sınava girmek isteyen adayların sınav binasına alınmayacağını belirtelim.

KPSS ÖNLİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ SİYAH BEYAZ MI RENKLİ Mİ?

Sınava girecek adaylar, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecekleri KPSS önlisans sınavı giriş belgesini siyah-beyaz veya renkli olarak çıktısı alabilir. Adayın kişisel bilgilerinin ve fotoğrafının sınav giriş belgesinde net olarak okunabilmesi gerekiyor.

Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalı.

2022 KPSS ÖNLİSANS HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA?

Üniversitelerin önlisans (2 yıllık) bölümlerinden mezun olan vatandaşların katılacağı KPSS önlisans sınavı, 9 Ekim 2022 Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak. KPSS önlisans sınavı 10.15 - 12.15 saatleri arasında yapılırken, her ÖSYM sınavında olduğu gibi adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binasına alınmayacak.

2022 KPSS ÖNLİSANS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN