KPSS önlisans sınavı kaç dakika sürecek? KPSS önlisans sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

KPSS önlisans sınavı kaç dakika sürecek? KPSS önlisans sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

2022 KPSS önlisans sınavı soruları, kamuda memur olarak atanmak isteyen adayları zorlayacak. İki yılda bir düzenlenen KPSS önlisans sınavında yüksek puan alan adaylar, kamu kurumlarına başvurabilecek. İşte, KPSS önlisans sınav tarihi...

2022 KPSS önlisans sınavı için geri sayım sürüyor. ÖSYM'nin düzenlediği sınavda memur adayları ter dökecek. Sınavda adaylara genel yetenek ve genel kültür soruları yöneltilecek.

2022 KPSS ÖNLİSANS SINAVI KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans testi 9 Ekim 2022 Pazar günü ülke genelinde yapılacak.

Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan sınav 10.15'te başlayacak ve 12.15'te sona erecek.

2022 KPSS ÖNLİSANS SINAVI KAÇ SORU?

KPSS önlisans sınavında adaylara toplam 120 soru sorulacak. Genel Kültür'den 60, Genel Yetenek'ten 60 soru sorulacak olan sınavda soru dağılımı ise şöyle:

GENEL YETENEK

Türkçe: 30 soru
Matemati ve Geometri: 30 soru

GENEL KÜLTÜR

Tarih: 27 soru
Coğrafya: 18 soru
Vatandaşlık: 9 soru
Güncel Bilgiler: 6 soru

2022 KPSS ÖNLİSANS SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

KPSS önlisans sınavına girecek adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav giriş belgesine ulaşabilir.

KPSS önlisans sınav giriş belgesi renkli ya da siyah-beyaz olabilir. Sınav giriş belgesindeki bilgilerin aday fotoğraffının net olarak okunabilmesi gerekiyor. Sınav girş belgesi ve kimlik kartı yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

KPSS ÇIKMIŞ SORULAR PDF İNDİR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN