Elektronik kelepçeyi kırdı, eski sevgilisini öldürdü! İstenen ceza belli oldu

Elektronik kelepçeyi kırdı, eski sevgilisini öldürdü! İstenen ceza belli oldu

Kadın cinayetleri engellenemiyor. Adana'da Burak Acar hakkındaki uzaklaştırma kararına rağmen elektronik kelepçeyi kırıp, kendisi ile barışmak istemeyen eski sevgilisini öldürdü. Katil zanlısı için istenen ceza belli oldu. Tutuklu sanık Burak Acar hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

Caydırıcı olmayan cezalar sebebiyle kadın cinayetleri engellenemiyor. Adana'da yaşayan Burak Acar (41), iddiaya göre, bir süre arkadaşlık yapıp kendisinden ayrılan güvenlik görevlisi 2 çocuk annesi Bahar Torun’la (40) barışmak istedi.

Genç kadından olumsuz yanıt alan Acar, Torun’u bacağından silahla vurarak yaraladı. Bahar Torun tedavisinin ardından izini kaybetmek için bir temizlik şirketinde çalışmaya başladı. Ancak, Burak Acar, Torun’un izini bularak tehditler yağdırdı. Yeni işinden de olan genç kadın, Burak Acar hakkında savcılığa şikayette bulundu.

ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI

Şikayet üzerine Acar hakkında uzaklaştırma kararı verilip elektronik kelepçe takıldı. Acar, uzaklaştırma kararına uymayıp elektronik kelepçeyi de kırarak barışmak için 13 Ekim 2022’de Torun’un evine gitti. Genç kadına 11 yaşındaki oğlunun gözü önünde kurşun yağdırdı. Hastaneye kaldırılan Torun kurtarılamadı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Yakalanan Burak Acar tutuklandı. Savcı, Bahar Torun’un öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame, yapılan inceleme sonucunda kabul edildi.

Savcı, tutuklu sanık Burak Acar hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca ‘kamu malına zarar verme (elektronik kelepçe)’ suçundan 4 yıl ve ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçundan ise 3 yıl hapis cezaları ile cezalandırılmasını istedi. Tutuklu sanık Burak Acar, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkarak yargılanmaya başlayacak.

Öte yandan, 2024 Nisan ayında 32 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 13 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN