Emekli maaşı 7500 TL'nin üzerinde olanlar dikkat! Bakan Bilgin açıkladı: Emekliye zam...

Emekli maaşı 7500 TL'nin üzerinde olanlar dikkat! Bakan Bilgin açıkladı: Emekliye zam...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile emekli maaşlarının 7.500 TL'ye yükseltileceği duyuruldu. Bu kez açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. 7.500 TL üzerinde emekli maaş alanları işaret eden Vedat Bilgin zam açıklaması ile yüzleri güldürdü. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklaması ile yüzleri güldürdü. Bakan Bilgin emekli maaş zamları hakkında akıllarda oluşan soruların yanıtını verdi. Asgari ücrete ek zam tartışmaları devam ederken Bakan Bilgin yeni zamlar dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarına Temmuz zammı soruları üzerine yanıt veren Bakan Bilgin, "Öyle bir şey yok. Ben hiçbir yerde öyle bir şey söylemedim. Asgari ücret bildiğiniz gibi 8 bin 500 lira açıklandı. Enflasyon düşüyor.” dedi. Temmuz ayı içerisinde eğilimin bu yönde devam etmesi durumunda asgari ücrete yeni bir düzenleme yapılmasına gerek olmadığını belirten Bakan Bilgin, konunun Temmuz ayında yeniden değerlendirmeye alınabileceğini söyledi. Vedat Bilgin o gün görülen şartlar kapsamında yeni bir karara varılabileceğini vurguladı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

TARİHTEKİ EN BÜYÜK DÜZENLEME

Emekli maaşları hakkında Sorulan soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularının yanıt veren bakan Bilgin, basın mensuplarından gelen “Emeklilere yönelik bir düzenleme olacak mı?" sorusuna "Yaptık işte…” yanıtını verdi.

vedat-bilgin-asgari-ucret-aciklamasi.jpg

Yapılan zamların Türkiye tarihinde ilk kez olduğunu belirten Bakan Bilgin, basın mensuplarına geçmişe doğru bakın inceleyin ifadelerini kullandı. İlk kez en düşük emekli maaşının 7500 TL seviyesine çıktığını vurgulayan Vedat Bilgin, Tarihte ilk defa yapılan çok ciddi bir düzenleme olduğunun altını çizdi. Yapılan düzenlemeden 10 milyon emeklinin yararlanacağını dile getiren Bakan Bilgin, bu ödemeler dışında yeni bir gelişmenin henüz gündemde olmadığını aktardı.


7500 TL ÜZERİNDEKİ EMEKLİLERE ZAM YAPILACAK MI?

2023 yılında en düşük emekli maaşı 5.500 TL'ye sabitlenirken geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan müjdeyi verdi. Yapılan açıklama kapsamında en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye çıkarılması emeklilerin yüzünü güldürdü.

emekli-para.jpg

7.500 TL üzerinde emekli maaş alan vatandaşlar için de yeni bir düzenleme olup olmadığı merak ediliyor. Bakan Bilgin, 7.500 TL üzerinde emekli maaşı olan vatandaşlar için ek zamların gündemde olmadığını dile getirdi. Bakan Bilgin, “Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok." sözlerine dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN