Erdoğan'a 'söke söke alırlar' yanıtı: Söyle Katarlı dostlarına vermeyeceğiz para mara

Erdoğan'a 'söke söke alırlar' yanıtı: Söyle Katarlı dostlarına vermeyeceğiz para mara

Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'un temel atma töreninde kendisine yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya hesabı üzerinden "Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen…" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu daha sonra ikinci bir paylaşım yaparak hem Katar hakkında 6 soru sordu hem de "Erdoğan, söyle Katarlı dostlarına, vermeyeceğiz para mara!" ifadesini kullandı.

Kanal İstanbul projesinde Sazlıdere Köprüsü’nün temelini atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'iktidar olduklarında projedeki şirketlere para ödemeyecekleri' sözlerini hatırlatarak, “Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ise şu yanıtı verdi, "Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen...”

Daha sonra kendisi hakkında bir manipülasyona hazırlık yapıldığı iddiasını Twitter hesabı üzerinden paylaşan Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şöyle yanıt verdi, "Erdoğan yine algılar yaratabilmek için trollerini #ÖzürDileKılıçdaroğlu diye devreye sokuyor. Ben de bunu bekliyordum, hepsi gelsin :)"

Gündeme gelen Katarlı öğrencilerin sınavsız üniversiteye girme konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, Katar hakkında 6 soru sordu ve en alta da Kanal İstanbul projesi için para ödemeyeceklerini, "Erdoğan, söyle Katarlı dostlarına, vermeyeceğiz para mara! Bakalım görelim söke söke alabiliyorlar mı, alamıyorlar mı :)" sözleriyle yeniledi.

“Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni” adıyla duyurulan törende konuşan Erdoğan, “Yatırımcıları tehdit ediyorlar. Şu hale bak ya… ‘Biz geliyoruz, geldiğimizde bilesiniz ki size ödeme yapmayacağız.’ Sizin elinizden yatırımları alacağız. Siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları öğren” sözleriyle Kılıçdaroğlu'na atıfta bulundu.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu mesajı verdi:

“Erdoğan sonunda neden seçimden kaçtığını söylemişsin, iktidarı kaybedeceğini biliyorsun. Yabancılara da ‘Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız’ demişsin. Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen…”

"KORKUNÇ BİR MANİPÜLASYON"

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı yeni açıklamada, “Saat 20.00’de başlatacağımız gündem çalışmasında Kemal Kılıçdaroğlu özür dilemeye davet edilecektir. Tüm teşkilatlarımızın resmi hesaplar hariç çalışmaya katılması önemle rica olunur. Hashtag çalışma saatinde gönderilecektir” ifadelerinin yer aldığı bir fotoğrafı, “Erdoğan yine algılar yaratabilmek için trollerini #ÖzürDileKılıçdaroğlu diye devreye sokuyor. Ben de bunu bekliyordum, hepsi gelsin :)” notuyla paylaştı.

Kılıçdaroğlu, mesajında “Şimdi halkımızı protokolü okumaya davet ediyorum. Gençler anladı oyunu, şimdi sıra halkımızda… Bu askerî gibi çerçevelenmiş ve bilerek ucu açık bırakılmış korkunç bir manipülasyondur!” ifadelerine yer verdi.

Katar hakkında gündeme gelen konulara da değinen Kılıçdaroğlu, hükümete şu altı soruyu yöneltti:

"SORULAR BİTMEZ, GENÇLER BU OYUNU YEMEDİLER, ŞİMDİ DE HALKI BİLGİLENDİRMEKTE SIRA"

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde, “Türkiye ile Katar arasında imzalanan Askeri Sağlık Alanı’nda Eğitim ve İşbirliği” protokolü de vardı. Protokolle ilgili hükümete 6 soru yönelten Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

* Haydi sorularımızı soralım hep birlikte:

1. Tıp okullarımızı peşkeş çektiğiniz bu Katarlı kişilere (ister asker ister sivil olsun), bizim çocuklarımıza uyguladığınız gibi bir sınav neden uygulamıyorsunuz?

2. Protokolde sıraladığınız bölümlerin (önlisans, eczacılık, dişçilik vb.) askerî tıp eğitimini çok aştığı aşikardır. Neden kapsamı bu kadar geniş tuttunuz? Neden hayli sivil olan tıp bölümlerini de içeriyor bu protokolünüz?

3. Türkiye'nin tüm sağlık eğitim kurumları diyerek neden genelleme yaptınız? Mesela neden eski askerî tıp kurumları ile sınırlamadınız? Edirne'den Hakkari'ye her yeri neden protokole dahil ettiniz?

4. Tıp eğitimi dünyanın en pahalı eğitimlerinden biridir. Neden kontenjanlar ile ilgili herhangi sınırlama koymadınız? Çocuklarımızın kontenjanından mı vereceksiniz?

5. Eğitim danışmanlık şirketlerinin istedikleri gibi bu protokolü manipüle edip, rahatlıkla Katarlı asker veya sivilleri bizim tıp fakültelerine yerleştirmelerine neden izin veriyorsunuz?

6. Ve en önemi soru… Neden Katar, hep Katar? Kataristan'a döndü bin yıllık devlet.

* Sorular bitmez, gençler bu oyunu yemediler, şimdi de halkı bilgilendirmekte sıra.

* Erdoğan, söyle Katarlı dostlarına, vermeyeceğiz para mara! Bakalım görelim söke söke alabiliyorlar mı, alamıyorlar mı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (37)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
37 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN