Erdoğan'dan zincir marketler açıklaması: Her iddia gerçeği yansıtmıyor ama fiyat artışını izliyoruz

Erdoğan'dan zincir marketler açıklaması: Her iddia gerçeği yansıtmıyor ama fiyat artışını izliyoruz

Artan hayat pahalılığıyla ilgili bir süredir zincir marketleri suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlar toplantısının ardından bu konuyu ele aldı. Erdoğan yaptığı açıklamada, ocak ayından itibaren enflasyonun düşme trendine gireceğini ileri sürerek, "Tam da bu kritik günlerde zincir marketlerde satılan kimi ürünlerin fiyatlarıyla ilgili mukayese edildiği kampanyanın alevlendirildiğini görüyoruz. Elbette her iddia gerçeği yansıtmıyor ama bakanlıklarımız süreci takip ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Katar'a yaptığı ziyaretin ardından bugün yapacakları bakanlar toplantısını işaret ederek, zincir marketlere yönelik ağır yaptırımlar uygulayacaklarını söylemişti. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından gözler bugünkü bakanlar toplantısına çevrilmişti. Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamada, zincir marketler meselesine değinerek, sosyal medyada son günlerde söz konusu marketlerle ilgili fiyat kıyaslamalarına yönelik kampanyaların alevlendiğini ve tartışmaları yakından izlediklerini ifade etti.

"ELBETTE HER İDDİA DOĞRU ÇIKMAMAKTA"

Erdoğan açıklamasında, "Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz. Tam da bu kritik günlerde zincir marketlerde satılan kimi ürünlerin fiyatlarının mukayesesi üzerinden yeni bir kampanyanın alevlendirildiğini ne yazık ki görüyoruz. Bu çerçevede ortaya konan ithamlar Ticaret Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Elbette her iddia doğru çıkmamaktadır. Ancak kamuoyunda huzursuzluğa yol açan her rahatsızlığın üzerine gitmek bizim vazifemizdir" dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın bu çerçevede hazırlıklar yaptığını söyleyen Erdoğan, "Bu doğrultuda bakanlığımız önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır ve metanet bekliyoruz" ifadesinde bulundu.

KATAR DÖNÜŞÜ ZİNCİR MARKETLERE YAPTIRIM UYARISINDA BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz hafta Katar'a giden ve dönüşte uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan enflasyonla ilgili zincir marketlerin de sorumlu olduğunu ileri sürerek şunları söylemişti:

"Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk kabine toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz. Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım"

ŞOK MARKET'E YÖNELİK YÜKSEK FİYATTAN SATIŞ İDDİASI YALAN ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz gün ŞOK Market sosyal medyada fahiş fiyat iddialarıyla gündeme gelmişti. ŞOK'a yönelik sosyal medyada, piyasada 9,99'a satılan diş macununun indirimli bir şekilde gösterip 25 liraya sattığı iddiası kısa sürede pek çok kişi tarafından paylaşılarak gündem olmuştu. Twitter'da gündem olan iddianın, bir süre sonra gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı. Sosyal medyadaki paylaşımlarda bahsedilen 9,99 TL'lik diş macununun üretimden kalktığı ve dağıtımının durdurulduğu anlaşılırken, aynı ürünün PTT AVM'de 74 liraya satıldığı öğrenilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN