Erdoğan'ın afişine ‘bıyık çizdi' iddiasıyla tutuklanan çocuğun babasından çağrı: Perişan durumdayız

Erdoğan'ın afişine ‘bıyık çizdi' iddiasıyla tutuklanan çocuğun babasından çağrı: Perişan durumdayız

Mersin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişine ‘bıyık çizdiği’ iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki çocuğunun ifadesi alındıktan sonra serbest kalacağını düşünen baba tutuklanmasıyla şok yaşadığını belirtti. Çocuğunun ‘bıyık’ değil kaş çizdiğini söyleyen baba, “Biz dört beş gündür perişan durumdayız. Lise 2 öğrencisi çocuk tutuklu. Okul kapanıyor dersleri var, staj dosyalarını veremedi. Bekleyiş sürecindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği için tutuklu olanlar ve hala devam eden birçok dava bulunuyor. Bu kez ise Erdoğan’ın seçim afişine ‘bıyık’ çizdiği iddia edilen lise 2 öğrencisi tutuklandı.

BirGün’den Abidin Yağmur, Mersin’de bir lise öğrencisinin Erdoğan’ın afişine ‘Hitler bıyığı çizdiği’ ve ‘küfürlü ifadeler yazdığı’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konduğunu haberleştirmişti.

TELE1’den Engin Açar’a konuşan çocuğun babası Caner Kaleli, çocuğunun ‘bıyık değil kaş çizdiğini söylediğini’ belirtti.

dossssssss.jpg

‘SERBEST KALIR DEDİLER TUTUKLANDI ŞOK YAŞADIK’

Kaleli ayrıca çocuğunun ‘küfrü de kendisinin yazmadığını’ söyleyerek, “Çocuk şubeden polisler geldi. ifadesinin alıp bırakılacağını söylediler. Çocuk şubeye gittik, bugün burada misafirimiz olacak dediler biraz şok olduk. “Nöbetçi mahkemeye çıkacak” dediler. Ertesi gün adliyeye gittik. Avukat da dedi nöbetçi mahkemeye girecek serbest kalır bunun tutukluluğu yok dediler. Nöbetçi mahkemeden çıkınca tutuklu dediler. Şok üstüne şok yaşadık” dedi.

Çocuğunun okulundan geri kaldığını belirten üzüntülü baba, “Küfür de yazmasıyla suçlanıyor ama çocuğum “Küfürleri yazmadım” diyor. Küfür yazılarında Süleyman Soylu’nun da ismi varmış, ama ben yazı yazmadım diyor. Ben görüntü görmedim ama avukatım görmüş olabilir. Avukat net olarak bir şeyin olmadığını söyledi. Biz dört beş gündür perişan durumdayız. Lise 2 öğrencisi çocuk tutuklu. Okul kapanıyor dersleri var, staj dosyalarını veremedi. Bekleyiş sürecindeyiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN