Et yemek artık hayal olacak! Evren Devrim Zelyurt kötü haberi verdi, kilosu bu rakamı bulacak

Et yemek artık hayal olacak! Evren Devrim Zelyurt kötü haberi verdi, kilosu bu rakamı bulacak

Zamların arkası kesilmiyor! Türkiye her gün yeni bir zam haberiyle sarsılıyor. Bu kez kötü haber gıdadan! Et yemek artık hayal olacak! Kötü haberi Evren Devrim Zelyurt verdi. Etin kilosu bu rakamı bulacak...

Türkiye'de ekonomik belirsizlikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, kıyma gibi temel gıda maddelerinin fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut'un korkutan değerlendirmesine göre, 400 TL olan kıymanın kilosu 750 TL'ye kadar yükselme riski taşıyor. İşte bu endişe verici durumun ardındaki ayrıntılar.

KIYMA FİYATLARINDA ÇARPICI ARTIŞ

1679320540-be67c1.png

Ülkenin ekonomik sorunlarına dikkat çeken Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut, yazısında, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) hedeflerinin piyasa beklentilerine yakın olduğunu, ancak bu hedeflerin rakamlarının ciddi bir sıkıntı yarattığını ifade etti. En dikkat çekici hususlardan biri ise gelecek yıl enflasyonun yüzde 33 olarak hedeflenmesi. Zelyut, enflasyonu düşürmek için iki temel şartın olduğunu söyledi.

DÖVİZ KURU KONTROLÜ

1056312981-0-0-864-486-1920x0-80-0-0-c006390e192c2a41bcb1ac419c800be0.jpg

Zelyut'a göre, enflasyonu düşürmek için öncelikle en az 50 milyar dolarlık bir sermaye girişi yapılmalı ve bu sayede döviz kurundaki artış kontrol altına alınmalı. Kur stabil hale geldiğinde, dış girdi maliyetlerinin azalmasıyla birlikte enflasyon beklentileri kırılabilir ve fiyatlar düşebilir.

YAPISAL REFORMLAR VE ÜRETİM ARTIŞI

Diğer bir seçenek ise yapısal reformlarla tarım ve sanayide verimliliği artırmak ve üretimi artırmak. Bu sayede piyasada mal fiyatları düşer ve enflasyon geriler. Ancak Zelyut, bu iki seçeneğin de kısa vadede uygulanması zor olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN