Ev sahibi ve kiracılara duyuruldu! O tarihten sonra yeni dönem başlıyor: Her şey değişecek!

Ev sahibi ve kiracılara duyuruldu! O tarihten sonra yeni dönem başlıyor: Her şey değişecek!

Yüksek kira fiyatlarından dolayı karşı karşıya gelen ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Kiralar için yeni dönem başlıyor. Kira sözleşmelerine dair yayınlanan yeni kararda bakın ne yapılacak? Bakan Nebati yeni düzenlemeyi açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı kapsamında flaş bir açıklama geldi. Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kararla beraber kira sözleşmelerinde yeni döneme girildiği açıklandı. İşte detaylar.

Kiracı ile ev sahiplerini yakından ilgilendiren bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeyi ise Bakan Nureddin Nebati açıkladı. Kira sözleşmelerine dair yapılan düzenleme ile beraber klasik sözleşmeler tarihine karışıyor.

kiracievsagibi.jpg

BAKAN NEBATİ DEV DÜZENLEMEYİ DUYURDU

Bakan Nebati tarafından “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı" kapsamında kira sözleşmelerine dair yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracının karşılıklı yaptığı kira sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor.

kira.jpeg

Kira sözleşmelerinde her şeyin sil baştan değiştiğini açıklayan Nebati, rekabet gücünü artırmak, büyümeyi sağlamak için ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yeni bir başlangıç yapıldığını açıkladı.

nebati.jpg

KİRA SÖZLEŞMELERİ ARTIK ELEKTRONİK ORTAMDA

Buna göre, kira sözleşmeleri de artık e-Devlet üzerinden yapılacak. Nebati, uygulamanın ise 2024 yılının Aralık ayında tamamlayacağını artık sözleşmelerin elektronik ortamda yapılacağının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (70)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
70 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN