Ev sahipleri buna üzülecek! Kira kontratı devri bitti: Artık böyle yapılacak: Yüksek zamlar sonrası...

Ev sahipleri buna üzülecek! Kira kontratı devri bitti: Artık böyle yapılacak: Yüksek zamlar sonrası...

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiren önemli bir karara varıldı. Artık kırtasiyelerden alınan kira kontratları devri kapanıyor. Yeni karar ile birlikte kira kontratları da artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Uzun süredir gündemde yer alan kira tartışmalarına son nokta koyuldu. Hem ev sahiplerine hem de kiracıları yakından ilgilendiren önemli bir karara varıldı. Yapılan açıklama kapsamında kira kontratlarının artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı duyuruldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

KİRALARA UYGUNSUZ ZAM DERDİNE SON


Bir süredir gündemde yer alan kira tartışmaları hakkında yine adımlar atıldı. Milyonlarca ev sahibi ve kirada oturan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Kira sözleşmeleri için uygulanacak olan yeni düzenleme kapsamında, sözleşmeler de tek düze olacak. Kira sözleşmesini nasıl yapacağım? sorularına çözüm geldi.

kira-sozlesmeleri.jpg
Kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek adına yeni adımlar atılırken Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahibi ve kiracıyı büyük bir yükten kurtarıyor. 291 kurum ve kuruluşu kapsayan 900 önergelik değerlendirme bakanlık gündeminde sıcaklığını korurken vatandaşlar da yeni açıklamaları merakla bekliyor. 2023-2025 dönemini kapsayan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı” kapsamında yeni adımlar devreye giriyor. Yapılan son açıklamalar kapsamında kira sözleşmelerinin artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı duyuruldu.

BAKAN NEBATİ DETAYLARI PAYLAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren yeni kararları açıkladı. Yeni düzenleme hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

konut-kredisi.jpg

Yeni düzenleme kapsamında kira sözleşmelerinin artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacağını açıklayan Bakan Nebati, gerçekleştirilen planın karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmalarını yürütebilmek adına yapıldığını vurguladı. Bu kapsamda kira sözleşmelerinin artık elektronik ortamda düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Bakan Nebati, düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağını aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN