Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Pide yaparken nelere dikkat edilmeli? Ramazan'da açılan oruçlar şükretmenin güzelliğini anımsatır, kalkılan sahurlar ise söz vermenin özel oluşunu hissettirir. Ramazanda iftar ve sahur sofralarının baş tacı ise Ramazan pidesidir.

Evde ramazan pidesi yapmak isteyenler için en güzel ve yumuşak Ramazan pidesi tarifi yazımızda. Dualarla açılan iftar ve dualarla oturulan sahur sofralarında Ramazan pidesi olmazsa olmazdır. Fırından alınan pidenin tadına doyum olmazken evde de Ramazan pidesi yapmak isteyenler pide tariflerine yoğunlaşıyor.

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Ramazan ayında Ramazan Pideside sofralarda yerini alıyor. Kabul ediyoruz, pide kuyruklarında bekleyerek pide almanın keyfi çok başka. Ama siz bir de pideyi evde yapıldığında görün. O şahane kokusu evin dört bir yanını saracak, fırından çıkardığınızda ustalık eserinizle gurur duyacaksınız. Orta boylarda nefis bir pide yapmak için:

19-04/29/ramazan-pidesi-1556516940.jpg

PİDE HAMURU İÇİN: 

- 1/2 paket instant maya (5 gram)

- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 su bardağı ılık su

- 1 çay kaşığı tuz

- 3 su bardağı un

PİDENİN ÜZERİ İÇİN:

-1 adet yumurta sarısı

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1/2 yemek kaşığı yoğurt

-1 yemek kaşığı su

-1 yemek kaşığı çörek otu

Tüm malzemeleriniz hazırsa başlayalım pidemizi yapmaya. Öncelikle kuru maya, toz şeker ve ılık suyu güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisine tuz ilave etmeyin ve mayanın aktif olmasını sağlamak adına oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin. Ardından eleyerek azar azar ununu ve tuzu ilave edin. Yoğurmaya başlayın. Hafif cıvık kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz, o yüzden ekstra un ilave etmeyin. Yaklaşık 10 dakika bu şekilde yoğurduktan sonra temiz bir kaba aktarın ve nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisini üzerine alın ve hazırladığınız yağlı karışıma elinizi batırarak hamuru büyütün. Ardından bıçağın ucuyla ya da elinizle içinde kareler veya baklavalar oluşturarak şekil verin. Bu şekilde ikinci kez oda sıcaklığında 20 dakika kadar mayalandırın. Isıtılmış 220 derecelik fırına vermeden önce üzerine çörek otu serpin. Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin. 

19-04/29/pide-1556517013.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN