EYT'de prim şartı sil baştan değişti! 1800-5000-7200 hesaplarını unutun: Artık böyle hesaplanacak

EYT'de prim şartı sil baştan değişti! 1800-5000-7200 hesaplarını unutun: Artık böyle hesaplanacak

EYT düzenlemesinin yasallaşmasından sonra Bağkur'lular için de yeni reform paketi sunuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, az primimle emekli olmak yolunu açtı. Teklifin yakında yasa haline getirileceği müjdesi gelirken, düzenlemeye göre küçük esnaf 5 yıl erken olabilecek.

EYT yasasıyla beraber milyonlarca vatandaş yaşa takılmadan emekli olmuştu. Nisan ayında ilk maaşlarını alacak olan EYT'lilere 7.500 lira maaş ve 2 bin lira bayram ikramiyesi verilecek. Bakan Bilgin'den bu kez Bağ-kur'lu esnaf için müjde geldi. Teklif yasallaşırsa esnaf az primle 5 yıl erken emekli olabilecek. İşte merak edilen detaylar

eyt.jpg

EYT'DEN SONRA BAĞ-KUR'LUYA DA MÜJDE GELDİ

Küçük esnafı az primle emekli yapma reformu Bakan Vedat Bilgin tarafından açıklandı. Düzenleme için kolları sıvayan hükümet EYT'den sonra bu kez Bağ-kur'luyu sevindirecek.

sgk-001.jpg

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Bağ-kur'lular 9 bin gün primi tamamladıktan sonra yani 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olabiliyordu. Yeni düzenleme ile bu oran 5 yıl erkene çekilecek. Yaş şartı ise kadınlarda 58, erkeklerde 60 idi.

para.jpg

BAĞ-KUR'LU SGK'LI İLE EŞİTLETECEK

Bağ-kur düzenlemesine göre, Bağ-Kur'lu olan biri SGK çalışanıyla eşitlenecek. Buna göre daha az primim ve gün sayısı ile emekli olabilecek. Aradaki 1800 gün ortadan kalkacak. Bir Bağ-Kur'lu 9 bin gün sayısı yerine 7 bin 200 gün sayısı ile emekliliğe hak kazanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (57)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
57 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN