Fakıbaba'nın istifa dilekçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Fakıbaba'nın istifa dilekçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın milletvekilliğinden istifa dilekçesi, TBMM Genel Kuruluna sevk edildi.

2017-2018 yıllar arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, dün parti üyeliğinden ve istifa ettiğini duyurarak İYİ Parti'ye geçeceğini açıkladı. 'Meral Hanım ile görüşmeseydim 2023'te siyaseti bırakacaktım' diyen Fakıbaba, AK Parti'den kopuş sürecini anlattı.

YANLIŞ ATAMALAR VE LİYAKAT İSTİFA GETİRDİ

“Kopuşunun nedeninin AK Partili belediye başkanıyla bu yaşananlar olup olmadığı sorusuna "Yok" diye cevap veren Fakıbaba, "En üst yetkililere kadar ilettim. En üst yetkili kim? İsim vermeme gerek yok. Ben yalan konuşmam. Ha cumhurbaşkanı bana laf söyler o zaman ayrıntılı konuşurum. Süreç şöyle başladı: Şanlıurfa'daki yanlış atamalar, yanlış insanlar, liyakat yüzünden oldu. Uyardım ben! Bir buçuk yıl önce. Bak bu böyle oldu, şu olay böyle oldu diye anlattım. Burada kopuş, Şanlıurfa'da yaşananlar!" yanıtını vermişti.

FAKIBABA'NIN İSTİFA TALEBİ MECLİS GENEL KURULUNA SEVK EDİLDİ

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Başkanlık Divanı, toplantıda, AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Fakıbaba'nın milletvekilliğinden istifa dilekçesinin geçerliliğini inceledi.

Dilekçenin gerçekliğinin ve geçerliliğinin tespit edilmesinin ardından Fakıbaba'nın milletvekilliğinden istifa talebinin Meclis Genel Kuruluna sevk edilmesine karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN