Eski Bakan Fakıbaba AK Parti'den neden istifa ettiğini açıkladı

Eski Bakan Fakıbaba AK Parti'den neden istifa ettiğini açıkladı

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, dün partisinden istifa ettiğini ve İYİ Parti'ye geçtiğini duyurdu. AK Parti'den ayrılığı siyasetin gündemine bomba gibi düşen Fakıbaba, istifa sürecini ve sebebini şöyle açıkladı: Şanlıurfa'daki yanlış atamalar, yanlış insanlar, liyakat yüzünden oldu. Burada kopuş, Şanlıurfa'da yaşananlar!

2017-2018 yıllar arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, dün parti üyeliğinden ve istifa ettiğini duyurarak İYİ Parti'ye geçeceğini açıkladı. 'Meral Hanım ile görüşmeseydim 2023'te siyaseti bırakacaktım' diyen Fakıbaba, AK Parti'den kopuş sürecini anlattı.

“Kopuşunun nedeninin AK Partili belediye başkanıyla bu yaşananlar olup olmadığı sorusuna "Yok" diye cevap veren Fakıbaba, "En üst yetkililere kadar ilettim. En üst yetkili kim? İsim vermeme gerek yok. Ben yalan konuşmam. Ha cumhurbaşkanı bana laf söyler o zaman ayrıntılı konuşurum. Süreç şöyle başladı: Şanlıurfa'daki yanlış atamalar, yanlış insanlar, liyakat yüzünden oldu. Uyardım ben! Bir buçuk yıl önce. Bak bu böyle oldu, şu olay böyle oldu diye anlattım. Burada kopuş, Şanlıurfa'da yaşananlar!" diye konuştu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Fakıbaba, “Milletvekilliğini bıraktım ve AKP seçmenine saygısızlık yapmadım. Etik olarak sıfırdan başladım ve inandığım partiye geçtim” dedi.

“TEKLİF AKŞENER’DEN GELDİ; VEKİL OLUP OLMADIĞIMI DAHİ BİLMİYORDU”

“Emekli olmayı düşünüyordum. Meral Hanım sağolsun ikna etti beni. Ben emekli olacaktım altını çiziyorum ve ‘Fakıbaba sen bize lazımsın, Urfa'ya, bölgeye ve ülkeye lazımsın’ dedi. Demek ki müthiş bir lider vizyonu var ve kendisine teşekkür ettim. Beni keşfetti” diye konuşan Fakıbaba, şöyle devam etti:

“Akşener, Türkiye için çok önemli bir lider. Müthiş bir insan. Laf olsun diye söylemiyorum, yağ çekmek bana uymaz. Ama kadın bir lider görelim ya. Tamam daha önce oldu diyecekler ama bu başka! Anne şefkatiyle yönetecek biri. Meral Hanım'ı tanıdıktan sonra fikrim değişti. Ben hekimim. İnsan bakınca, samimiyeti görünce, beden dilini inceleyince ikna oldum. ‘Tam bacım’ dedim. Saygı duydum. Beni iyi tanıyor o da.

Benim vekil olup olmadığımı dahi bilmiyordu Akşener. Bu çok önemli. ‘Bize Fakıbaba lazım’ diyor. Ne kadar insanı gururlandıran bir olay. Teklif kendisinden geldi. Üç buçuk saatlik ilk görüşmenin ardından karar verdim. Ailemle, eşimle konuştum. Onlar bana ‘Sen hareketlisin, duramazsın. Meral Hanım da çok samimi, senin kıymetini bilecek lider’ dediler ve ikna oldum. Sonradan bir daha görüştük, iki buçuk saat. Ailemle bir kez daha görüştüm ve ‘iyi olacak’ dedim. İkinci görüşme çarşamba günü oldu… Pazarlık yok, vaat yok çok açık konuştuk.”

“ŞANLIURFA'DAKİ YANLIŞ ATAMALAR, YANLIŞ İNSANLAR, LİYAKAT YÜZÜNDEN OLDU...”

Fakıbaba, “Kopuşunuzun nedeni AK Partili belediye başkanıyla yaşananlar mı? 10-12 milyon liralık bina-arsa olayı mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Yok… En üst yetkililere kadar ilettim. En üst yetkili kim? İsim vermeme gerek yok. Ben yalan konuşmam. Ha cumhurbaşkanı bana laf söyler o zaman ayrıntılı konuşurum. Süreç şöyle başladı: Şanlıurfa'daki yanlış atamalar, yanlış insanlar, liyakat yüzünden oldu. Uyardım ben! Bir buçuk yıl önce.

Bak bu böyle oldu, şu olay böyle oldu diye anlattım. Burada kopuş, Şanlıurfa'da yaşananlar! Kendime göre yaşadıklarım! Ben bu partinin en kıdemli insanıysam, yanlış atamalar, yanlış işlerle ilgili bilgi vermeme rağmen hesaba alınmıyorsam…

20 senedir. Bakanlık yaptım, belediye başkanlığı yaptım. Bana inanmayıp kime inanacaksın? İnanmıyorsan o zaman ‘inanmıyorum' dersin. Gayet basit. İnsanlar birbirine kızmaz. Ne zaman karar verdim? Cumhurbaşkanıyla, en yüksek yetkiliyle görüştükten sonra ‘değişir’ diye düşündüm ama olmadı, değişmedi. Değişmediğini görünce ‘Allah kahretsin bu siyaseti bırakıyorum’ dedim. Taa ki Meral Hanım'dan davet gelinceye kadar.”

“ERDOĞAN ‘TABİİ İLGİLENECEĞİM’ DEDİ”

Erdoğan’a sorunları ilettiğinde “Tabii ilgileneceğim” yanıtı aldığını söyleyen Fakıbaba, “Sadece Cumhurbaşkanı yoktu o anda iki veya üç genel başkan yardımcısı da vardı. Ben tek başıma değildim. Konuştuk, yarım saat anlattım. Yani bir anda, ‘ben AKP'yi beğenmedim İYİ Parti'ye geçiyorum’ şeklinde olmadı. Böyle bir adam değilim ki ben! İnanarak İYİ Parti'ye geçtim. Meral Hanımla faydalı olacağımıza inanıyorum. Olur olmaz. Ama inanıyorum. İşler düzelsin diye büyük mücadele verdim. Hadi ben gidiyorum demedim. Cumhurbaşkanı, partili yöneticiler, hepsiyle görüştüm. 'Arkadaş durum iyi değil, sıkıntılar var' dedim. ‘Tamam tamam haklısın’ cümlesi var ortada bir şey yok. Çözüm olmadı” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN