İsmail Saymaz: 40’a yakın AK Partili vekil küskün, 8-9’u başka partilere geçebilir

İsmail Saymaz: 40’a yakın AK Partili vekil küskün, 8-9’u başka partilere geçebilir

Eşref Fakıbaba'nın AK Parti'den istifa edip İYİ Parti'ye geçeceğini duyurması Ankara'da büyük yankı bulurken gazeteci İsmail Saymaz çarpıcı bir iddia ortaya attı. Saymaz, AK Partili vekillerin 40'a yakının küskün konumda olduğunu Meclis çalışmalarına dahi katılmadığını söylerken bunlardan 8-9'unun başka partilere katılacağını iddia etti.

AK Parti’de Şanlıurfa Milletvekili Ali Eşref Fakıbaba’nın istifasının ardından siyaset kulisleri hareketlendi. Bu istifanın bir kırılma noktası olduğunu iddia eden çok sayıda siyaset gözlemcisi ve gazeteci var. Onlardan biri de Halk TV’den İsmail Saymaz. Önceki gün istifasının. ardından Fakıbaba ile görüşen Saymaz dün akşam Mehmet Tezkan ve Hakan Çelenk’le birlikte Halk TV ekranında çok ilginç yeni iddialar dile getirdi.

Saymaz’a göre, 40’a yakın AK Parti milletvekili farklı sebeplerle “küskün” durumda ve bunlar epeydir Meclis çalışmalarına katılmıyor. Saymaz bu küskünlerden 8-9’unun AK Parti’den ayrılıp İyi Parti başta olmak üzere başka partilere geçebileceği iddiasında. Aynı programda yorum yapan gazeteci Hakan Çelenk ise AK Parti’den istifa etmenin ne kadar zor ve cesaret gerektiren bir şey olduğunu anlattı.

'AK PARTİLİLER BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN RAHATSIZ'

Dün akşamın bir başka siyasi TV programı, Fox TV’deki Orta Sayfa programında ise Sözcü yazarı gazeteci Deniz Zeyrek ilginç bir iddia dile getirdi, “Çok sansasyonel gelebilir ama bence Sayın Cumhurbaşkanı bile artık parlamenter sisteme geçişin yollarına bakıyordur. Bakanlardan da var. Açık açık şunu söylüyorlar. Diyorlar ki, şu anda parlamenter sistem olsaydı biz iktidarda kalır mıyız derdinde olmazdık. Birinci partiyiz ve hala iktidar biz olurduk diye konuşuyorlar ve zaten başlarına ne geldiyse de Başkanlık sistemine geçildikten sonra geldi” dedi.

'AKŞENER BAŞBAKAN OLACAK'

Zeyrek’in bu sözleri üzerine ona “Meral Akşener’in Başbakan olacağını söyleyen Bakan var mı?” diye soruldu. Buna Zeyrek’in cevabı çok netti: “Duydum ben. Bakan’ın ismini vermem. Bütün Bakanlar etkilidir ama güçlü bir Bakan olduğunu söyleyebilirim. Bunlar konuşuluyor.” Bunun üzerine Fox TV Genel Yönetmeni Doğan Şentürk programda Zeyrek’e “Bizzat kendisinden mi duydun” diye soru, Zeyrek, “Evet, kendi kulağımla duydum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN