Fethiye'de batan tur teknesinin kaptanı gözaltına alındı

Fethiye'de batan tur teknesinin kaptanı gözaltına alındı

Fethiye'de batan tur teknesinin kaptanı R.Z. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Muğla Fethiye'de günübirlik tur gerçekleştiren tekne dün akşam saatlerinde su alarak battı. 2 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ve 1 çocuğun hayatını kaybettiği olayda bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla karaya çıkarken diğer vatandaşlar ise bölgeye sevk edilen sahil güvenlik ekibi, dalış okullarının botları ve taksi botlarla kurtarıldı.

Belcekız Plajı'nın 50 metre açıklarında içinde 38 kişi olan ve batan tur teknesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hayatını kaybeden 2 yaşındaki Yunus Emre Yılmaz'ın yaşamını yitirmesi ve annesi Nazlıhan Nur Yılmaz ile 5 yaşındaki Ravza'nın yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tekne kaptanı R.Z. gözaltına alındı.

Kazanın ardından ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan anne Yılmaz'ın Isparta'ya sevk edildiği, küçük kızının ise nakledildiği Fethiye Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

DALGIÇLAR İNCELEME YAPTI

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma timine bağlı dalgıçlar, batan teknede inceleme gerçekleştirdi.

İncelemelerde teknenin arka kısmının denizin tabanına oturduğu, başının ise dik vaziyette olduğu görüldü. Kamera kayıtlarında, teknede bulunan masa ve sandalyelerin denize dağıldığı da yer alıyor. Tekneyi denizden çıkarma çalışmaları ise devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN