Fon soruşturması: Üst düzey bürokratlara operasyon

Fon soruşturması: Üst düzey bürokratlara operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturmasında iki önemli isim yeniden gözaltına alındı. Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Takasbank Genel Müdürü ve eski Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ile Bulls Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya hakkında yeniden gözaltı işlemi uygulandı. Soruşturma kapsamında BDDK Başkan Yardımcısı Muhammet Erişen ve Mehmed Nureddin Çevik'in de gözaltına alınan isimler arasında bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturma kapsamında dört isim gözaltına alındı. Daha önce soruşturma kapsamında haklarında işlem yapılan eski Takasbank Genel Müdürü ve eski Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı ile Bulls Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya yeniden gözaltına alınırken, BDDK Başkan Yardımcısı Muhammet Erişen ve Mehmed Nureddin Çevik de gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

YUNUS ARINCI BEŞ GÜN SONRA YENİDEN GÖZALTINDA

Eski Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı da olan Yunus Arıncı, fon soruşturması kapsamında 1 Kasım'da ifade vermişti.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Arıncı hakkında 2 Kasım'da adli kontrol kararı verilmişti. Hakimlik, Arıncı'nın tutuklanması yerine yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla imza verme yükümlülüğü uygulanmasına hükmetmişti.

Arıncı'nın bu süreçte Takasbank Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettiği de basına yansımıştı. Adli kontrol kararından beş gün sonra Arıncı'nın yeniden gözaltına alındığı bildirildi.

BULLS YATIRIM YÖNETİM KURULU BAŞKANI KEMAL AKKAYA DA GÖZALTINA ALINDI

Soruşturmada yeniden gözaltına alınan bir diğer isim ise Bulls Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya oldu. Akkaya'nın da soruşturma kapsamında daha önce ifadesine başvurulmuştu.

Bulls Yatırım, 23 Eylül 2026'da yaptığı kamuoyu açıklamasında Akkaya'nın savcılığa ifade verdiğini ve işlemlerinin ardından serbest bırakıldığını duyurmuştu. Şirketin o tarihteki açıklamasında, Akkaya'nın fon yapılanmalarına ilişkin iddiaları reddettiği ve savunmasını destekleyen belgeleri savcılığa sunduğu belirtilmişti.

BDDK BAŞKAN YARDIMCISI MUHAMMET ERİŞEN DE GÖZALTINDA

Soruşturmada dikkat çeken yeni gelişmelerden biri de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) bir üst düzey yöneticinin gözaltına alınması oldu.

BDDK Başkan Yardımcısı Muhammet Erişen'in de soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında bulunduğu bildirildi. Erişen'in yanı sıra Mehmed Nureddin Çevik'in de gözaltına alındığı öğrenildi.

muhamet-erisen.jpg
BDDK BAŞKAN YARDIMCISI MUHAMMET ERİŞEN
nurweddin.jpg
MEHMED NUREDDİN ÇEVİK

KEMAL AKKAYA'NIN MAL VARLIĞINA YENİDEN TEDBİR KONULMUŞTU

Fon soruşturması kapsamında Kemal Akkaya'nın mal varlığına ve finansal işlemlerine ilişkin daha önce alınan tedbir kararları da gündeme gelmişti. 30 Ekim'de Akkaya ile Lydia Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Çevik'in mal varlıkları ve finansal işlemleri hakkında yeniden tedbir kararı uygulandığı bildirilmişti. Son gözaltı işlemiyle birlikte Akkaya'nın soruşturma kapsamındaki hukuki durumu yeniden gündeme geldi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN