Gazeteci Derya Okatan gözaltına alındı

Gazeteci Derya Okatan gözaltına alındı

Polisin taciz uğradığı iddia edilen Merve Demirel ile röportaj yapan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı.

Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek evined arama yapıldı. Okatan, son olarak Ankara’da gözaltına alınırken polisin cinsel tacizine uğrayan Merve Demirel ile röportaj yapmıştı.

TEM'E GÖTÜRÜLDÜ

Okatan'ın avukatı müvekkilinin Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğünü açıkladı.

Derya Okatan son olarak, Ankara’da gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan Merve Demirel ile röportaj yapmıştı.

SÖYLEŞİDE NE DEMİŞTİ?

Derya Okutan’a konuşan Demirel, yaşananları şöyle anlattı: “TAYAD olarak 16 Şubat günü halkın avukatlarının açlık grevinin 24. gününde, hukuksuzca tutuklanmalarına karşı Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması yaptık, 3 kişiydik. Polisin müdahalesi oldu. Gözaltına alınırken bir polis tacizde bulundu, bu da görüntülendi.”

EMNİYET'TEN 'BABASI FETÖ'CÜ' SAVUNMASI

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Merve Demirel’e gözaltına alırken cinsel saldırıya uğradığı görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Cinsel saldırı yaşanmadığı ve videoların bütün ele alınmadığı iddia edilen açıklamada, “M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur” denildi.

SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ise “Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra kargatulumba gözaltına alınırsınız" demişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN