Her yer bembeyaz olacak! Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı: Mart kazma kürek yaktıracak

Her yer bembeyaz olacak! Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı: Mart kazma kürek yaktıracak

Son dakika haberi... Şubat ayında etkili olan sıcak hava dalgası Mart ayı ile birlikte yerini soğuk havalara bırakıyor. Hava sıcaklıkları 3-4 derece düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika olarak uyardı. Her yer bembeyaz olacak. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar yağışı için tarih verdi. Büyük bir fırtına geliyor. O günlerde sakın dışarı çıkmayın!

Mart ayı ile birlikte soğuk hava dalgası etkisini iyice göstermeye başladı. Şubat ayında etkili olan sıcak hava dalgası yerini soğuk havalara bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düştü. Soğuk havayla birlikte vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Her yer bembeyaz olacak. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Beklenen kar yağışı geliyor! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Erzincan ve Tunceli ile Malatya'nın kuzey ve batı çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ghhghg-49.jpg

Yağışların, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Sinop çevrelerinin kuvvetli, Antalya'nın kuzey ve doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz ile Konya, Aksaray, Nevşehir ve Sinop çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın kuzey ve doğusunda çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

jhhjjh-7.jpg

Rüzgarın, İç Anadolu'nun güney ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç, Doğu ve güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde güneyli yönlerden, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BEKLENEN KAR YAĞIŞI GELİYOR! ÜNLÜ METEOROLOG TARİH VERDİ

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Kar yağışının yeni haftayla birlikte etkili olacağını ifade eden Ökten, "Salı sabahına İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimleri ince bir kar örtüsü ile uyanacak." uyarısında bulundu.

b2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

13 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h1.png

14 MART 2023 SALI GÜNÜ

h2.png

14 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h3.png

15 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h4.png

16 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN