Herkes en lezzetlisi Trabzon'da sanıyordu! Kara lahana o ile tescillendi: Buraya gidince kara lahana sarması yemeden dönmeyin

Herkes en lezzetlisi Trabzon'da sanıyordu! Kara lahana o ile tescillendi: Buraya gidince kara lahana sarması yemeden dönmeyin

Herkes en lezzetlisinin Trabzon'a ait olduğunu sanıyordu! Meğer o bölgenin de meşhurmuş! Kara lahana o ile tescillendi! Buraya giderseniz mutlaka kara lahana sarmasını yemeden dönmeyin! Adeta lezzet şöleni...

Eşsiz lezzetleriyle dikkat çeken Ordu bu kez zeytinyağlı karalahana sarması ile gündemde. Kentin vazgeçilmez tatlarından biri olan "Ordu zeytinyağlı karalahana sarması" coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.

ORDU GENELİNDE COĞRAFİ İŞARET ALAN ÜRÜN SAYISI 17’YE ULAŞTI

4fb1a22c-3681-4f71-bca8-10b92b97850b.jpg

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentte üretilen özgün ürünlerin markalaştırılması ve tanıtılması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ordu zeytinyağlı karalahana sarmasının coğrafi işaret almasıyla birlikte, Ordu genelinde coğrafi işaret alan ürün sayısı 17'ye ulaştı.

ORDU MUTFAĞININ DİĞER LEZZETLERİ

85f4555d-afc0-4880-83f2-ba62d16ee56f.jpg

Ayrıca, Ordu mutfağının başka gurur kaynakları da bulunuyor. Kabataş helvası, Perşembe ceviz helvası, Ordu yayla pancarı turşusu gibi benzersiz tatlar, Ordu'nun gastronomi dünyasına yaptığı önemli katkıları temsil ediyor. Bu geleneksel lezzetler, Ordu'nun zengin kültürel mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir değer taşıyor.

Ordu Belediyesi'nin markalaştırma çabaları sayesinde, bu eşsiz lezzetler sadece Ordu'da değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası platformlarda da tanınıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN