Hizbullah hükümlüsü Alpsoy'a affına muhalefetten eleştiri: Terör örgütleriyle iş birliği içindeler

Hizbullah hükümlüsü Alpsoy'a affına muhalefetten eleştiri: Terör örgütleriyle iş birliği içindeler

3 kişiyi işkence yaparak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis alan Hizbullah'ın "askeri kanat sorumlusu" Mehmet Emin Alpsoy'un affedilmesine muhalefetten tepki geldi. ABB Başkanı Yavaş, "Bugün Ankara'da 3 Müslümanı işkence yaparak öldüren şahıs Hizbullahçı bugün 'kocama' gerekçesiyle tahliye edildi." dedi. Demokrat Parti lideri Uysal ise "Öyle iş birliği içerisindeler ki bir Hizbullah mensubunun cezasını affettiler, öyle anlaşma yapmışlar." dedi.

3 kişiyi işkence ile öldürdükten sonra evinin bodrumuna gömdüğü için müebbet hapis alan Hizbullah'ın "askeri kanat sorumlusu" 1952 doğumlu Mehmet Emin Alpsoy'un ilerlemiş yaşı gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmesine muhalefetten tepki yağıyor.

Ordu'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Bugün Ankara'da 3 Müslümanı işkence yaparak öldüren şahıs Hizbullahçı bugün 'kocama' gerekçesiyle tahliye edildi." ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın açıklamaları şöyle;

"Bugün Ankara'da üç tane Müslümanı işkence yaparak öldüren şahıs Hizbullahçı bugün 'kocama' gerekçesiyle tahliye edildi. Şunda da bir anlaşalım, artık güzel günler geliyor dillerimizde, ağzımızdan bal damlaması lazım. Biz kimseyi ayrıştırmayacağız, kimseyi ayırmayacağız. Televizyonlarda aleyhimize söylenen sözleri duydukça, milletin yarısı kamplaştırıldıkça, neredeyse söylenmedik laf kalmadıkça biz diyoruz ki, bunun için size rakip olduk, bu dili kaldırmak için rakip olduk. İyi bir Müslüman’ın ağzından bal damlar. İftira atmaz, yalan söylemez, hakaret etmez. Bugüne kadar Sayın Genel Başkanımızdan, diğer başkanlardan Cumhur İttifakı'na tek bir söz duydunuz mu? Onlar da bizim insanımız. İnsanlar farklı düşünecekler, farklı yaşayacaklar ama kimse kimseye karışmayacak işin özü bu. Oraya oy verenler de başımız üstünde. Biz seçildikten sonra Millet İttifakı'nın bütün belediyelerinde olduğu gibi 'Keşke size oy verseydik' dedirteceğiz. Vermeyenleri de kazanacağız, asla yok saymayacağız. "

6901505.jpg

"HİZBULLAH’IN PARTİSİYLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDELER"

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy’un affedilmesine ilişkin Sinop'ta düzenlenen mitingde açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise “Kendileri terör örgütleriyle iş birliği yapmış, muhalefeti suçluyorlar. Öyle iş birliği içerisindeler ki daha bugün Resmî Gazete’de bir Hizbullah mensubunun cezasını affettiler, öyle anlaşma yapmışlar. Vazifemiz büyüktür. Allah’ın izniyle bu büyük Cumhuriyet'i yarınlara, şehitlerimizin bize emaneti bu vatan toprağını, bir çakıl taşını bile eksiksiz gelecek nesillere aktaracağız. Mevsimlik milliyetçiler, milletçiliği ayaklarımızın altına aldık diyenler, konjonktür değişince yedeklerine aldıkları birkaç milletçi partiyi de suistimal ederek milliyetçi kesilmişler, hadi oradan” dedi.

Uysal şöyle konuştu:

"Kendileri terör örgütleriyle iş birliği yapmış, muhalefeti suçluyorlar. PKK ile iş birliği yapmış muhalefeti suçluyorlar, FETÖ ile beraber devleti ele geçireceğiz diyerek yola çıkmışlar muhalefeti suçluyorlar. Şimdi Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’ı Diyarbakır’da şehit eden Hizbullah’ın partisiyle iş birliği içerisindeler. Dahası var. Öyle iş birliği içerisindeler ki daha bugün Resmî Gazete’de bir Hizbullah mensubunun cezasını affettiler, öyle anlaşma yapmışlar. Vazifemiz büyüktür. Allah’ın izniyle bu büyük Cumhuriyet’i yarınlara, şehitlerimizin bize emaneti bu vatan toprağını, bir çakıl taşını bile eksiksiz gelecek nesillere aktaracağız. Sadece aktarmamız yeter mi hayır. Büyük Atatürk’ün emaneti bu Cumhuriyet’i, insanımızın alın terinin karşılığını alabildiği, çiftçimizin toprağına küsmediği, esnafımızın işverenken işsiz hale gelmediği, anaların evlatlarının geleceğinden emin olduğu, evlatlarının yerine mezar yaşlarına sarılmadığı bir Türkiye’yi vadediyoruz. Onun için haykırıyoruz. Mevsimlik milliyetçiler, milletçiliği ayaklarımızın altına aldık diyenler, konjonktür değişince yedeklerine aldıkları birkaç milletçi partiyi de suistimal ederek milliyetçi kesilmişler, hadi oradan!"

6901506.jpg

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İDAMIN YERİNE GETİRİLDİ"

Eski AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu, Alpsoy'un Erdoğan tarafından affına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çamuroğlu, "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası idamın yerine getirildi. Mantıken affedilememesi gerekir." dedi.

reha-camuroglu.jpg
Reha Çamuroğlu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN