DSP'li Aksakal Erdoğan'ın Hizbullah hükümlüsünü affetmesini savundu: Öcalan için de özel af yetkisini kullanabilir

Cumhur İttifakı ortağı DSP Lideri Aksakal, katıldığı canlı yayında Hizbullah davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırılması ile ilgili konuştu. "Bu kişi HÜDA Par'lı diye ölsün diyemez Cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez." diyen Aksakal, "Bu bir anayasal yetki. Bunu, Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha" diye konuştu.

Cumhur İttifakı ortağı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Sözcü TV'de İsmail Saymaz ve İpek Özbey'in sunduğu "Nokta Atışı" programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aksakal, Hizbullah davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un "kocama hali" nedeniyle cezasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırılmasını değerlendirdi.

Aksakal, af kararına yönelik "Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da geldiğinde kullanılabilir, Kenan Evren de kullanmıştır geçmişte. Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır. Bu kişi HÜDA Par'lı diye ölsün diyemez Cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez. Ergenekon davasında da aynı şekilde mesela yargılananları yine Erdoğan affetti, yaşlılığından veya sürekli hastalığından dolayı. Bunların bence siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu, Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN