Bu yaz dışarı çıkamayacağız! Cehennemin provası 'El Nino' ortalığı kavuracak

Bu yaz dışarı çıkamayacağız! Cehennemin provası 'El Nino' ortalığı kavuracak

Küresel ısınmaya bağlı olarak adım adım gelen iklim krizi artık günümüzün en büyük küresel sorunu haline geldi. Kış aylarını yeterli yağışı almadan geçiren Türkiye, yaz mevsiminde de 'El Nino' nedeniyle kavurucu sıcaklara maruz kalacak. İşte, Dünya Meteoroloji Örgütü'nün endişelendiren 'El Nino' açıklaması...

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) iklim kriziyle ilgili korkutan açıklama geldi.

Küresel bir atmosfer olayı olan 'El Nino'nun, bu yılın ilerleyen aylarında etkili olabileceğini belirterek rekor derecede sıcaklıklar kaydedilebileceği belirtildi. Vatandaşlar şimdiden klima ile birlikte gelecek elektrik faturasını kara kara düşünmeye başladı.

iklim-krizi-hava-sicakliklari-yukselecek-mi.jpg

KÜRESEL SICAKLIKLAR YÜKSELECEK

WMO açıklamasında, "Bu, dünyanın birçok bölgesindeki hava durumu ve iklim modelleri üzerinde uzun süredir devam eden La Nina'nın tersi etkilere sahip olacak ve muhtemelen daha yüksek küresel sıcaklıkları tetikleyecektir" ifadelerine yer verdi.

el-nino-nedir.jpg

HAVA VE İKLİM OLAYLARI TETİKLENECEK

WMO Genel Sekreteri Prof. Petteri Taalas, "Son üç yıldır soğutan bir La Nina'ya sahip olmamıza ve bunun küresel sıcaklık artışında geçici bir fren görevi görmesine rağmen, rekor düzeydeki en sıcak sekiz yılı daha yeni yaşadık. Bir El Nino'nun gelişimi, büyük olasılıkla küresel ısınmada yeni bir artışa yol açacak ve sıcaklık rekorları kırma olasılığını artıracak" açıklamasında bulundu.

Genel Sekreter Taalas, dünyanın El Nino'ya hazırlanması gerektiğini ifade ederek aynı zamanda aşırı hava ve iklim olaylarının da tetiklenebileceğini vurguladı.

la-nina-nedir.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN