FED merakla beklenen kararını açıkladı piyasalar karıştı! Altında kritk seviye görüldü

FED merakla beklenen kararını açıkladı piyasalar karıştı! Altında kritk seviye görüldü

ABD Merkez Bankası FED merakla beklenen kararını açıkladı ve faizi 25 baz puan artırdı. Fed güvercin cümleyi kurdu ve eylülde faiz indiriminin işaretini verdi. Altının onsu kritik seviyeden döndü.

ABD MERKEZ BANKASI FED'İN KARARI VE FAİZ ARTIRIMI

ABD Merkez Bankası FED, piyasaların büyük bir heyecanla beklediği faiz kararını açıkladı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, FED'in politika faizini 25 baz puan artırarak %5 - %5,25 aralığına çıkardığı duyuruldu. Bu karar, yatırımcıların ve ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşti.

EYLÜL AYINDA FAİZ İNDİRİMİ SİNYALİ

FED'den yapılan açıklamad, önümüzdeki aylarda faiz indirimi yapılabileceğine dair ipuçları verildi. Açıklamada “Komite gelen bilgilerle para politikasının etkilerini yakından takip edecek” ifadesi yer alırken, gelecekte daha fazla faiz artışına işaret eden ifade metinden çıkarıldı. Bu açıklama, güvercin bir tutum sergileyen FED'in, ekonomiyi desteklemeye devam edeceği şeklinde yorumlandı.

ALTIN FİYATLARI 2035 DOLAR SEVİYESİNDEN DÖNDÜ

FED'in faiz kararının ardından altın fiyatları, 2035 dolar seviyesine kadar yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Ancak, FED Başkanı Powell'ın eylül ayında faiz indirimi sinyali vermesiyle, altın fiyatları bu seviyeden geri döndü. Yatırımcılar, faiz indiriminin altın fiyatlarını destekleyeceğini düşünerek pozisyonlarını yeniden değerlendirmeye başladılar.

FAİZ ARTIRIMININ PİYASALARA ETKİSİ

FED'in faiz artırım kararının ardından, ABD doları küresel piyasalarda değer kazandı. Dolar endeksi, önemli para birimleri karşısında güçlenerek yükseldi. Ayrıca, ABD Hazine tahvillerinin faizleri de artış gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN