Yarın aklı olan sokağa çıkmaz! İstanbullulara uyarı üstüne uyarı

Yarın aklı olan sokağa çıkmaz! İstanbullulara uyarı üstüne uyarı

Mayıs ayının ilk haftasının bitimine az bir süre kala havaların giderek ısınması beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat vererek İstanbul için uyarılarda bulundu.

Meteorolojiden gerçekleştirilen son açıklamada İstanbul bütününde bu gecen başlamak üzere yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini bildirdi. Marmara Bölgesi'nde birçok şehirde etkili olması beklenen yağışın İstanbul'da 03.00-12.00 saatlerinde beklendiği kaydedildi.

Mayıs ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıkların yurt genelinde etkisini göstermesi beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için saat vererek dikkat çekici uyarılarda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımladı. Söz konusu raporda İstanbul için kritik uyarılar yer aldı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından gerçekleştirilen açıklamada yapılan son değerlendirmelere göre; bu geceden itibaren başlayarak yarın da İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde gök gürültülü sağanak yaşanacak.

Yarın Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğusu ve Eskişehir'in batısında yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

"İSTANBUL'DA BU GECE YAĞIŞ VAR"

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, gece saatlerinde İstanbul'da yağış yaşanacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"İstanbul'da bu gece yağış var. Yağış Yarın da devam edecek. Yarın sabah işe gidiş saatlerinde yağmur bekleniyor. İş çıkışı önemli bir yağış durumu yok. Dolayısıyla sabah yağmurluk giymek daha mantıklı. Şemsiye tavsiye etmiyorum..."

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da beklenen yağışın perşembe günü 03.00 ila 12.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

3 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ

11.webp

4 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ

22.webp

5 MAYIS CUMA GÜNÜ

33.webp

6 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ

44.webp

7 MAYIS PAZAR GÜNÜ

55.webp

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN