Huzur evlerinde huzur kalmadı! Yaşlıları tedirgin edecek haber! Fiyatlar yüzde yüze kadar zamlandı

Huzur evlerinde huzur kalmadı! Yaşlıları tedirgin edecek haber! Fiyatlar yüzde yüze kadar zamlandı

Son 2 yıldır yaşanan enflasyon her alanda etkisini gösterirken yeni yılda da huzurevlerine yapılan zamlar herkesi şaşırttı. Yaşlı ve bakıma muhtaç olan kişiler huzur evlerini tercih ederken yapılan zamlarda herkesi mutsuz etti. 2023 yılı huzurevi ücretleri merak ediliyor. İşte huzurevi fiyatları…

2023 yılında yapılan zamlar vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Yaşlı ve bakıma muhtaç olan kişiler için kullanılan huzurevleri de zamlardan nasibini aldı. Manisa’daki Özel Huzurevi Vakfı’na ait dinleme evi aylık ücretlerine %110 oranında zam yapıldı. Huzurevinde kalmak isteyen kişilerin aylık 6500 TL ile 13.000 TL arasında bir ücret ödemesi gerekiyor. İşte huzurevi fiyatları…


%110 ZAM YAPILDI


Sözcü'de yer alan haberde CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’nın huzur evlerine yapılan zamların herkesi tedirgin ettiği ifade edildi. Yapılan son zamlarla birlikte huzurevinde kalan emeklilerin Tedirgin olduğunu ifade eden Gürtunca, huzurevlerine yapılan yüksek orandaki zamları işaret etti. Konu hakkında birçok emeklinin kendisini aradığını dile getiren Gürtunca, Özel Huzurevi Vakfı yöneticileri ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.
Gürtunca, tarafından yapılan açıklama kapsamında TÜİK tarafından açıklanan verilerin doğru olmadığı ifade edildi. Hayat pahalılığı ve zamların Türk verileri ile çok farklı olduğunu dile getiren Gürtunca, ülkede uygulanan ekonomik politikaların yanlış olduğu aktarıldı. Gürtunca, uygulanan reform nedeniyle enflasyonun %64 değil %150 olduğunu söyledi.
huzurevi-zam.jpg


Bu durumun en iyi örneği olarak Huzurevleri ücretlerini işaret eden Gürtunca, son yapılan yüzde 110'luk zamla birlikte ücretlerin 13.000 TL'ye kadar yükseldiğinin altını çizdi. Vakıf yöneticileri ile yaptığı görüşme kapsamında artış nedeni olarak gider maliyetlerinin gösterildiğini ifade eden Gürtunca, yöneticilerin haklı olduklarını dile getirdi. Kendilerinin zam yapmak istemediğine aktaran Gürtunca, her geçen gün artan maliyetlerin yöneticileri bu duruma sevk ettiğini söyledi. Gürtunca, “Ayrıca yaptığım araştırma neticesinde yeni yıldan sonra İzmir'de özel huzurevi ücretleri 26 bin TL'ye, Ankara'da ise 29 bin TL'ye yükseldiğini öğrendim.”dedi.

YAŞLILAR DİKEN ÜSTÜNDE DURUYOR


Özel Huzurevi Vakfı'na Ayet dinlenme evinde kalan emeklilerin ve yaşlıların Tedirgin olduğunu söyleyen Gürtunca, son zamlarla birlikte memur emeklisinin 7901 TL maaş aldığını ifade etti. Alınan bu maaşlarla huzurevi ücretlerinin nasıl ödeneceğini soran Gürtunca, kendisini arayan emeklilerin ‘Ne yapacağız. Ne olacak halimiz' diye bir tedirginlik içerisindeler. Kimisi ağlayarak ‘Çıkartılır mıyım?' sözlerini sarf ettiğini aktardı.

Emeklilerin bir yıla kadar hem ücretlerini ödediklerini hem de ceplerini harçlık kaldığını ifade eden Gürtunca, şimdilerde ise maaşlarının hepsini vermeleri durumunda bile yetemediklerini söyledi. Emeklilerin borç alarak mı ücret ödeyeceğiz dediğini söyleyen Gürtunca, bu durumun yaşlılar için acı bir tablo olduğunun altını çizdi.

huzurevi-fiyatlari.jpg

ÇÖZÜM ÇOK BASİT

Yapılan zamların huzurevi yöneticilerinden kaynaklanmadığının altını çizen Gürtunca, her geçen gün artan maliyetlerin yetkilileri bu duruma yönelttiğini ifade etti. Gürtunca, yaşanan sorunların devlet yetkilileri tarafından bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Bu durumun çok basit bir çözümü olduğunu dile getiren Gürtunca, “Bir Kanun Hükmünde Kararnameye(KHK) bakar.” şeklinde konuştu. Çıkarılan kararname kapsamında vakıf ve Müteahhitler için yapılan huzur evlerinde vergi istisnası uygulanabileceği söylendi. Bununla birlikte emeklilerin hizmet alım bedelinin de düşeceği belirtildi.


Engelli çocuklar için yapılan Özel Rehabilitasyon Merkezlerindeki katkıların yarısının huzurevlerinde de uygulanabileceğinin altını çizen Gürtunca,”Özel okullarda okuyan çocukların aile gelir durumu araştırılıp nasıl destek ödemesi yapılıyorsa, aynı uygulamayı bu bir avuç yaşlılarımız içinde yapılabilir. Atılacak her olumlu adım, hayatının geri kalanını huzur içinde geçirmek isteyen yaşlılarımızı yaşadığı karamsarlıktan kurtarır, ömürlerinin sonbaharını güzel bir şekilde yaşamasına sebep olur.” ifadelerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN