İddianamede adı geçen 'büyükbaba' kim? Utah savcılığı ismini sır gibi saklı tutuyordu

İddianamede adı geçen 'büyükbaba' kim? Utah savcılığı ismini sır gibi saklı tutuyordu

ABD'de kara para aklama suçlamasıyla hakkında dava açılan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddianamede adı geçen 'büyükbaba' lakaplı yetkilinin eski CIA Direktörü James Woolsey olduğu iddia edildi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD'de Utah Federal Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Korkmaz'ın 'grandfather' kod adlı ismi açıklanmayan hükümet yetkilileri aracılığıyla, Jacob Kingston ve Isaiah Kingston kardeşlere olası soruşturmalara karşı koruma güvencesi verdiğinden bahsediliyor.

'BÜYÜKBABA' WOOLSEY Mİ?

ABD kulislerinde bu 'büyükbaba'nın CIA'in eski direktörü James Woolsey olduğu konuşuluyor. Halk TV'de 'Özlem Gürses'le Perdenin Önü Arkası' programına katılan gazeteci Razi Canikligil, ikilinin yakın bir dostluğu olduğunu ve Korkmaz'ın Woolsey'i Bodrum'da daha önce ağırladığını söyledi, Paramount Otel'de kalanlardan birinin de Woolsey olduğunu ileri sürdü.

Korkmaz'ın adı, Trump döneminde savcı Robert Miller'in yürüttüğü soruşturmada da Woolsey ile birlikte anılmış, ikilinin FETÖ ile ilgili gizli bir pazarlığa oturduğu öne sürülmüştü. CIA'in eski direktörünün, son dönemde Sedat Peker'in videolarıyla gündeme gelen Mehmet Ağar gibi isimlerle önceki yıllarda Türkiye'de bir araya geldiği de iddialar arasında.

ABD NEDEN SEZGİN BARAN KORKMAZ'IN İADESİNİ İSTİYOR?

ABD'nin 133 milyon dolardan fazla kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılık gibi suçlardan hakkında dava açtığı SBK Holding'in sahibi Korkmaz, Washington'un talebi üzerinde Avusturya'da 19 Haziran 2021'de gözaltına alınmıştı.

ABD'de Utah Federal Savcılığı, mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep etmişti. Suçlarını itiraf eden ve mahkum olan Kingston Kardeşler'in ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye'ye gönderildiği, 2014 ile 2018 yılları arasında Türkiye'ye gönderilen paralarla Sezgin Baran Korkmaz'ın kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı iddia ediliyor.

PEKER'İN İDDİALARI SONRASI GÜNDEME GELDİ

Sezgin Baran Korkmaz, Sedat Peker'in 6 Haziran 2021'de paylaştığı bir videoda adının geçmesiyle son günlerde manşetlere taşındı.

Peker, Habertürk TV'nin eski sunucusu Veyiş Ateş'in, Ankara'daki bağlantılarını kullanarak Korkmaz adına ara buluculuk yapmak için iş adamından 10 milyon euro istediğini öne sürmüş, iddiayla ilgili sosyal medyada ses kayıtları paylaşılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN