Sezgin Baran Korkmaz'ın Bloomberg röportajı ortaya çıktı: Alavere dalavere ona gidiyoruz

Sedat Peker'in ifşaatları sonrası, kirli ilişkilerin odağındaki isim Sezgin Baran Korkmaz'ın 2016 yılında Bloomberg'e verdiği röportaj ortaya çıktı. Korkmaz'ın programda, şu an Türkiye Varlık Fonu Başkanı olan Salim Arda Ermut ile ilgili sözleri dikkat çekti: Herkes korkak, korktuğu halde o Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın başındaki çocuk, bizle beraber, alavere dalavere ona gidiyoruz, konuşuyoruz.

Kara para suçlamasıyla aranan, ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da tutuklanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın 2016 yılında Bloomberg'e verdiği röportaj ortaya çıktı.

Korkmaz'ın, röportajda dönemin Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı, şu anda da Türkiye Varlık Fonu Başkanı Salim Arda Ermut ile ilgili sözleri dikkat çekti.

"ARDA BİZİ BİR KERE ÇEVİRMEDİ"

13 Ekim 2016'da Bloomberg TV'de Sami Altınkaya’nın sunduğu 'Çıkış Yolu' programına konuk olan Korkmaz, Türkiye'ye yabancı yatırımcı getirdiğini belirterek şunları söylüyor:

"Burada öncelikle Başbakanlık Yatırım Ajansı'na çok büyük teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. Çünkü oranın başında olan Arda diye bir beyefendi var. İngilizce bilmiyorum, Amerika'da yatırımcıları bulmaya çalıştığım sırada Arda'nın kolunu yapışıp 'Abi gel, senden rica ediyorum. Bunlarla sen bir konuş' dediğimizde bir kere bizi çevirmedi. Her seferinde bakın, önemli faktör bu."

"HİÇBİR BÜROKRAT İMZA ATMIYOR"

7 Haziran seçimlerinden sonra, 1 Kasım'a kadar adam bulamadık. Amerikalı'yı götürüp gösterecek, iş yapacağız, Amerikalı gelmiş bakın. Hiçbir bürokrat bir yere imza atmıyor. 'Ya biz ne olacağını bilmiyoruz' falan. Herkes korkak, korktuğu halde o Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın başındaki çocuk, bizle beraber, alavere dalavere ona gidiyoruz, konuşuyoruz. Ona gidiyoruz, konuşuyoruz. Biz 15 Temmuz'dan sonra 950 milyon dolar Türkiye’ye para getirdik."

KORKMAZ'DAN YENİ AÇIKLAMALAR

Öte yandan Avusturya'da tutuklanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını cevaplamıştı.

"Yabancı ve milyarder bir işadamı arkadaşımın evinde kalıyordum. Otelde kahve içmeye gittik. Kahve içerken yakalandım" diyerek otelde nasıl yakalandığını anlatan Korkmaz, ifadesinin alınmadığını sadece hangi nedenle yakalandığı hakkında bilgi verildiğini anlatmıştı.

Hakkında kara para suçlamalarını reddeden Saymaz, kendi hakkında yapılan 'İkinci Reza Zarrab' şeklinde yorumlara tepki göstermişti. Korkmaz, şunları kaydetmişti: "Bu çok aşağılıkça bir ithamdır. Asla kabul etmiyorum. Ben bayrağına, vatanına bağlı bir Türk vatandaşıyım. Böyle şey söz konusu olması mide bulandırıcıdır."

O DA ÇİFT MAAŞLI

Bu arada 10 Haziran'da CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut'un, aynı zamanda TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine atandığını duyurmuş ve Ermut'un iki kurumdan birden maaş aldığını iddia etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN