SBK'nın uçağıyla ilgili çarpıcı gerçek: Soylu seçim döneminde kullanmış

SBK'nın uçağıyla ilgili çarpıcı gerçek: Soylu seçim döneminde kullanmış

Kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından seçim dönemlerinde oldukça sık kullandığı ortaya çıktı. Basında yer alan haberler üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada uçağın ücretinin ödenerek kullanıldığı ifade edildi. Sedat Peker ise Soylu'nun sahte fatura yayımladığını iddia etti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen ve kara para aklamayla suçlanan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanmıştı. Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklanması sonrası ise ilişkili olduğu kişiler ile ilgili yeni iddialar çıkmaya devam ediyor.

SOYLU TAKSİ GİBİ KULLANMIŞ!

Cumhuriyet gazetesinden Tuncay Mollaveisoğlu'nun yazısına göre, Sezgin Baran Korkmaz'ın kuyruk numarası TC-YYA olan Bombardier tipi uçağını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçim dönemlerinde kullanmış.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Soylu'nun SBK'nın uçağını ücretini ödeyerek kullandığını doğruladı. İçişleri Bakanlığı,"Bakan Süleyman Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağını seçim döneminde sıkça kullandığı" haberine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, uçağın 2017 yılındaki seçim çalışmaları sırasında kiralandığını belirtti. Temasın Söğüt Havacılık ile yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Süleyman Soylu’nun sahibi bulunduğu işyeri adına kesilen faturanın bedeli, yine kendi firmasından ödenerek, süreç tamamlanmıştır" denildi.

'İSTANBUL-BODRUM ARASINDA SEFERLER YAPTI' İDDİASI

Korkmaz’ın 'uçan sarayı' ile, gazetecilerden bürokratlara çok sayıda “ünlü” ismi özel olarak uçurduğu, özellikle İstanbul-Bodrum arasında bu uçağın çok sık sefer yaptığı iddialar arasında. Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağının VIP isimlerin uçaklarının bulunduğu özel butik bir havaalanında bekletildiği söyleniyor.

Mollaveisoğlu, yazısında şu bilgilere de yer veriyor:

"Korkmaz’ın 'özel misafirleri' için bu havaalanı gözlerden uzak ve aynı zamanda süper lüks yolculuk için bulunmaz fırsattı... Kuyruk numarası, uçakların plakası gibidir... Bu uçağın hangi güzergâhlara ne sıklıkla uçtuğu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde (SHGM) kayıtlı... Müdürlükte kayıtlı olması gereken bir liste daha var... o da, özellikle son üç yılda bu uçağın yolcularının kimler olduğu...

Uçak kaptanlarının tuttuğu yolcu defteri dışında SHGM’de kayıt altında olması gereken listede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismini görmek sürpriz olmayacak çünkü konuştuğum kaynaklarım Soylu’nun özellikle seçim döneminde Sezgin Baran Korkmaz’ın bu süper lüks uçağını kullandığı yönünde...

Korkmaz’ın Türkiye’deki ünlü yolcu listesi dışında bu uçağın uluslararası seferleri de sorgulanmalıdır... Hangi ülkelere ne sıklıkla gittiği, ne taşıdığı ve kimleri götürdüğü Euro Controll kayıtlarında mevcut...

Atatürk Havalimanı artık sadece kargo ve özel jet uçuşlarına hizmet veriyor... Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağının yolcu listesi de sırları ile işte bu özel havalimanında duruyor..."

PEKER: UTANMADAN SAHTE FATURA YAYINLIYORSUN

Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağını kullandığının ortaya çıkması sonrası organize suç örgütü lideri Sedat Peker de paylaşımda bulunarak, Soylu'nun sahte fatura yayımladığını iddia etti.

Peker, paylaşımında şunları söyledi:

"Sezgin Baran Korkmaz’ın akrabalarıyla görüştüm. Utanmadan sahte fatura yayınlıyorsun. Devletin namusunu zedeledin. Bu yetmedi devletin ahlakını da lekeledin Vallahi yüce divana gideceksin. Peçete kağıdına yazıp yayınlasaydın daha inandırıcı olurdu.

Senin bundan sonraki seçim sloganın bence şu olmalı “CEKETİMİN KOLU YOK DÜMENİM SONU YOK”. Sana yalan söylediğin için doktorun olarak her gün birer adet Haldon ve Akineton yazıyorum. Yalana devam edersen Akineton’u iptal edeceğim kasılıp acı çekeceksin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN