İliç maden faciasında ölen işçinin eşi konuştu: Sus payı için para teklif ettiler

İliç maden faciasında ölen işçinin eşi konuştu: Sus payı için para teklif ettiler

İliç faciasında hayatını kaybeden Uğur Yıldız’ın eşi Gamze Yıldız, sus payı olarak para teklif edildiğini ancak kabul etmediklerini söyledi ve davayı uluslararası mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024’te Anagold Madencilik’e ait Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü liç sahasının kayması sonucunda meydana gelen maden faciasında 9 işçi hayatını kaybetti. Topraktan 53 gün sonra ilk çıkarılan Uğur Yıldız’ın ailesi, facianın birinci yılında Yıldız’ı, Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinin Avcıçayırı köyünde mezarı başında andı.

Çöpler Altın Madeni’nde 7 yıl kamyon şoförlüğü yapan Uğur Yıldız’ın eşi Gamze Yıldız, ANKA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bilirkişi raporunun yayınlanmasıyla hayal kırıklığı yaşadık. Murat Kurum’un suçlu bulunmaması, yetkililerin, ‘kader’ deyip susmaları... Eşimle 1,5 yıldır evliydik. Aklında sürekli tazminatını alıp çıkmak vardı ama o faciayla hayatım altüst oldu. Büyük bir hevesle kurduğum, evime bile gidemiyorum.

Bizim için hayat diye bir şey yok. Bize bu süre içerisinde sus payı olarak para teklif ettiler, kabul etmedik. Yetkili şirketten kimse tutuklanmadı, konuyu uluslararası mahkemeye kadar götüreceğiz. Normal bir kaza değil bu... Bu olayın üstü kapatılmasın, iş kazası değil, cinayet bu."

DURUŞMA 17 MART'TA

İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan ve geçen ay kabul edilen iddianamede, 43 sanıktan 12'sinin asli, 31'inin tali kusurlu oldukları belirtilerek tüm sanıkların “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın ilk duruşması da 17 Mart'ta görülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN