İlk tören AKM'de düzenlendi: Özkan Uğur'a veda

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur, son yolculuğuna uğurlanıyor. AKM’de düzenlenen törene birçok sanatçı katıldı.

69 yaşında hayata veda eden MFÖ grubunun üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta isim için Atatürk Kültür Merkezi’nde bir cenaze töreni düzenlendi. Tören başlamadan önce Uğur’un tabutu sahneye getirildi. Usta ismin sanat hayatı boyuncu yol arkadaşı olan gitarı da tabutunun yanına konuldu.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zafer Alagöz, Çağla Şikel, Yılmaz Erdoğan, Ozan Güven, Cem Yılmaz ve çok sayıda sanatçı katıldı. Törende Özkan Uğur’la ilgili bir film de gösterildi. Salonda sanatçıların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

7340621.jpg

Özkan Uğur, Taksim Camii’nde kılınacak cenaze namazının arından ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

FUAT GÜNER VE MAZHAR ALANSON KONUŞMA YAPTI

Sahneye çıkarak konuşma yapan Fuat Güner, "Özkan bu salonda bulunan hatta herkes için çok büyük bir kayıp. Benim için 52 yıllık dost ortağım manevi kardeşim ve hiçbir söz hiçbir gözyaşı onun acısını içimizden atamaz. Özkan'ın yeniden görüşmek için Hoşçakal" ifadelerini kullandı.

kapak-004.jpg

Güner'in ardından konuşan Mazhar Alanson, "Özkan'cığım şu anda burada olduğunu, bizi seyrettiğini hissediyorum. Özkan'ın yeteneği konusunda uğraştığı sanat dallarındaki başarısı tartışılmaz. Bunu herkes biliyor. Biz yakınları zaten biliyoruz. Özkan'cığım, herhalde yetenekli olduğunu sen de için için biliyordun, hissediyordun ama bu kadar sevileceğini herhalde sen de bilmiyordun. Gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum Özkan'a, 'Ele güne karşı yapayalnız, böyle de olmaz ki. Nasıl da gittin Özkan'ım, böyle bırakılmaz ki.' 'Seni görebileceğimiz yer rüyalar artık, deli diyorlar bize, ah bu ayrılık Özkan'ım..." ifadelerini kullandı.

UĞUR'UN OĞLUNDAN VEDA

Özkan Uğur'un oğlu Alişan Uğur ise, "Hep içimizde, yanımızda olacaksın"sözleriyle babasına veda etti. Güçlükle ayakta duran eşi Aysun Uğur ise salondakileri Özkan Uğur için saygı duruşuna davet etti.

kapak-005.jpg

CEM YILMAZ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Usta sanatçıyla birçok projeye imza atan Cem Yılmaz, tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

7340629.jpg

Özkan Uğur'un cenazesi, alkışlarla Taksim Camii'ne götürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN