İmamoğlu: İsraflarla birlikte teslim aldık, gerekeni yaptık

İmamoğlu: İsraflarla birlikte teslim aldık, gerekeni yaptık

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rumeli Hisarı - Aşiyan Füniküler Hattı Açılışında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, yarım bırakılan hat için "İş yapma biçimini tabiri caizse iş tutma biçimini İBB'nin bizden önceki dönemde sadece burası gösteriyor ve ispat ediyordu. Biz ilk günden beri boşuna bu düzene israf düzeni demedik. Bu sorunları tespit ettiğimiz için israf düzeni demiştik." dedi. İmamoğlu, "İsraflarla birlikte teslim aldık, gerekeni yaptık." diye konuştu.

Rumeli Hisarı - Aşiyan Füniküler Hattı Açılışında açıklamalarda bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın 2019 yılında bitirilmesi gerektiğini ancak göreve geldiklerinde terkedilmiş bir şantiye olarak teslim aldıklarını söyledi. İmamoğlu, "Biz ilk günden beri boşuna bu düzene israf düzeni demedik. Bu sorunları tespit ettiğimiz için israf düzeni demiştik. İsraflarla birlikte teslim aldık, gerekeni yaptık." dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Bu hat 800 metrelik bu hat 2019 yılında bitirilmeliydi. Ama 2019 yılı başında biz geldiğimizde burası terkedilmiş bir şantiye olarak teslim aldığımız yerlerden bir tanesi. Çünkü finansı planlanmadan ihale yapılmış. Ayrıca ihale sürecinde de öyle enteresan hatalar tespit ettik ki hiç kimsenin aklı almaz. Birçok teknik sorunun varlığı da işin bir başka boyutu.

İş yapma biçimini tabiri caizse iş tutma biçimini İBB'nin bizden önceki dönemde sadece burası gösteriyor ve ispat ediyordu. Tabii halka ve hiçbir kuruma hesap vermiyorsanız ve kurumlar bu şekilde entegre çalışmıyorsa bunların hepsini yaşamak mümkün. Biz ilk günden beri boşuna bu düzene israf düzeni demedik. Bu sorunları tespit ettiğimiz için israf düzeni demiştik. İsraflarla birlikte teslim aldık, gerekeni yaptık. Bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın bunları aslında vicdanen, kalben, ruhen tespit ettiği için 31 Mart'ta ve 23 Haziran'da bunları gönderdi.

Biraz önce sizlere dediğim gibi dörtte bir dahi bitirilmemiş olan bu hatta içine girilince bakınca ana tünel hattında derin hatalar var ki perişan durumda. Buradan Pelin hanıma ve diğer yöneticilerimize ve bütün ekip arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyoruz çünkü ben dahi beni bile kaç kez indirip çıkardığını bilmiyorum. Defalarca buraya girerek herkes usta gömleğini giyerek burada özenli bir çalışma yürüttüler. Ve bu hataların giderilmesi, tünelin içinin bir su tüneline dönüşmemesi için yoğun çalışma yaptılar.

Bizden önceki beyefendiler, bu arada beyefendiler diyorum çünkü bundan önceki dönemde tek bir kadın bile yoktu çalışan grubun içinde onun için beyefendiler diyorum. Açıkçası kendi süreçlerinde aslında baktığınızda avantaj gibi gözükebilir her istediklerini yapabiliyorlardı. Finans bulabiliyorlardı, pandemi yoktu, enflasyon ve döviz kuru bugünkü gibi korkunç boyutta değildi. Bütün uygun koşullarda bile yapabildikleri iş böyleydi. Biz ise neredeyse kalan yüzde 80 ve geçmişteki hataları gidererek yaptığımız iş bitiriş biçimimiz buradaki gibi olmuştur. Ondan sonra çıkıp diyorlar ki İmamoğlu, bizim projemizi sahipleniyor diyorlar. E sahiplenmesek batırırdınız işte batırmadık sizden teslim aldık sahiplendik insan gibi teslim ediyoruz. Kaldı ki İmamoğlu bizim projemizi sahipleniyor derken biz kim siz kim. Bizim derken neyi kastediyorsunuz. Ben bu aklı da anlayamıyorum. Bu bizim dediğimiz şey bir partinin ya da bir zümrenin olabilir mi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN