İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden dikkat çekici bir açıklama yaptı. AK Parti'nin eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın tutuklanmasına tepki gösteren İmamoğlu, “Doğruyu söylediği için dokuz köyden kovuldu, sonunda da tutuklandı” ifadelerini kullandı.
“ÇIPLAK BİR HAKİKAT VAR”
Kocabıyık’ın sözlerinin suça değil, hakikate işaret ettiğini vurgulayan İmamoğlu, “Muktedirler onun gerçeği açıkça ortaya koyan sözlerinden rahatsız oldular. Oysa Kocabıyık’ın sözlerinde suç değil, çıplak bir hakikat var” dedi.
“ESKİ DOSTLARA DAHİ TAHAMMÜL KALMADI”
Açıklamasında iktidarın eski yol arkadaşlarına bile tahammül edemediğini savunan İmamoğlu, yargının bir baskı aracı olarak kullanılmasına işaret etti. “Artık öyle bir noktadasınız ki, eski yol arkadaşlarınızın yüzünüze tuttuğu aynayı bile yargı yoluyla kırmaya çalışıyorsunuz” diyerek iktidarı eleştirdi.
“ZORLA BASTIRILAN HAKİKAT UMUT OLUR”
Tutuklu İBB Başkanı, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Unutmayın: Hapiste olanlar, sizden korkup susanlardan daha özgür. Zorla gizlemeye çalıştığınız hakikat, milyonların cesaretine ve yarınlara duyulan umuda dönüşüyor. Zulmünüz artıyor, gidişiniz hızlanıyor.”
İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:
Doğruyu söylediği için dokuz köyden kovuldu, sonunda da tutuklandı.
AK Parti’nin eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık cezaevine konuldu. Muktedirler onun gerçeği açıkça ortaya koyan sözlerinden rahatsız oldular.
Oysa Kocabıyık’ın sözlerinde suç değil, çıplak bir hakikat var. Artık öyle bir noktadasınız ki, eski yol arkadaşlarınızın yüzünüze tuttuğu aynayı bile yargı yoluyla kırmaya çalışıyorsunuz.
Ama unutmayın: Hapiste olanlar, sizden korkup susanlardan daha özgür. Zorla gizlemeye çalıştığınız hakikat, milyonların cesaretine ve yarınlara duyulan umuda dönüşüyor.
Zulmünüz artıyor, gidişiniz hızlanıyor.
Eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık tutuklandı
Doğruyu söylediği için dokuz köyden kovuldu, sonunda da tutuklandı.
— Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (@CBAdayOfisi) October 8, 2025
AK Parti’nin eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık cezaevine konuldu. Muktedirler onun gerçeği açıkça ortaya koyan sözlerinden rahatsız oldular.
Oysa Kocabıyık’ın sözlerinde suç değil, çıplak bir hakikat var.…
NE OLMUŞTU?
AK Parti’nin eski İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında, Cumhuriyet gazetesine verdiği son röportaj ve sosyal medya platformu X'te yaptığı son iki paylaşım gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Kocabıyık tutuklandı.

