CHP lideri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun babasının arazisinde yapılan aramayı “rezalet” olarak nitelendirdi. Özel, “Hasan amca ile konuştum, üzülme dedim; o da ‘orada bir kuyu olduğunu bile bilmiyordum’ dedi” sözleriyle yaşananları eleştirdi.
“İtirafçı yaratmak için arkadaşlarımız üzerinde baskı kuruluyor, şantaj yapılıyor” diyen Özel, özellikle vicdan sahibi AK Partilielre seslenerek, “Olmayacak işlere kalkışıyorlar. Fiziken yorulmuş olabiliriz ama ahlaken çok üstünüz. Bu cendereden biz çıkarız. Bu zulüm millet tarafından takdir görmez, cezası sandıkta kesilir. Bu zulmün sonu CHP’nin tek başına iktidarı olur. Bu yapılanları gerçekleştirenler bizim yüzümüze bakamayacaklar. Bu millet sizi cezalandırır, sonunda da Allah cezalandırır” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu'nun babasına ait arazide jandarmadan arama
Özel, Ekrem İmamoğlu’nun babasının evinin yanındaki arazide yapılan aramaları da “büyük bir rezalet” olarak niteledi. Özel, “Araziye kuyu aramaya gidiyorlar. Hasan amcayla görüştüm. 'Üzülme' dedim. Hasan İmamoğlu da 'Ben orada kuyu olduğunu bile bilmiyordum' dedi” açıklamasında bulundu.
Ekrem İmamoğlu’nun kardeşi Selim İmamoğlu hakkındaki rüşvet iddialarına da değinen Özel, sürecin siyasi operasyonlarla yürütüldüğünü savundu. Özel, “Ekrem Başkan’ın babasının arazisinde kuyudan bir şey çıkar mı diye arama yapıyorlar. AKP, Ergenekon’da yaptığı gibi iftiralarla yine aynı yola başvuruyor. Avukat Mehmet Pehlivan bana geldiğinde, 'Bu dosya tam bir bomba' demişti. Selim İmamoğlu’nun yurtdışında bir şirkete ortak olmak istemesi rüşvet olarak gösteriliyor. Ekrem Başkan bu ortaklığa karşı çıkıyor, bunu bizzat biliyorum. Sonrasında Selim İmamoğlu, ailesini ikna ediyor ve annesinin bozdurduğu altınlarla, dedesinden kalan parayla şirkete ortak oluyor. Ama ortada elde edilmiş bir kazanç da yok. Ben buradayım, şirket için aktarılan paranın kaynağı da ortada” dedi.