İş arayanların fırsat ayağına geldi! Yüksek maaşla, KPSS'siz personel alım ilanları yayınlandı!

İş arayanların fırsat ayağına geldi! Yüksek maaşla, KPSS'siz personel alım ilanları yayınlandı!

Son zamanlarda sık sık duyurulan işçi alımları ile birlikte iş arayan vatandaşlara müjdeli haberler geliyor. İş imkânı arayan vatandaşlar için İŞKUR tarafından ilanlar güncellenmeye devam ediliyor. İŞKUR tarafından duyurulan Geçici İstihdam Programı (TYP) ile GSP KYK yurtları, İçişleri Bakanlığı, Valilikler ve huzurevlerindeki kadrolara yeni personel alımlarının yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Alımların yapılacağı iller ise tek tek açıklandı. Peki hangi illerde alım yapılacak?

İŞ, ARAYANIN AYAĞINA GELDİ!

Son zamanlarda sık sık açıklamalar yapılan iş imkanına dair yeni fırsatlar duyurulmaya devam ediliyor. İş fırsatı arayan vatandaşlar için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ilanlar güncellenmeye devam ediliyor. Kısa bir süre önce duyurulan Geçici İstihdam Programı (TYP) ile birlikte İŞKUR tarafından açıklanma geldi.

TYP kapsamında GSP KYK yurtları, İçişleri Bakanlığı, Valilikler ve huzurevlerindeki kadrolar için yeni personel alımı yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Başvuru halinde hangi illerde TYP alımlarının gerçekleştireceği ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Muş, Ardahan, Denizli, Adana, Gümüşhane, Trabzon, Adana ve Aydın'ın aralarında yer aldığı birçok ilde başvurular yapılarak TYP kapsamında alım gerçekleşecek. TYP afet gibi mücbir durumlarda iş bulmakta zorlanan vatandaşlara geçici olarak sağlanan istihdam fırsatı olarak bilinen bir programdır.

hr-outsourcing2.jpg

TYP BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

TYP kapsamında işsiz bireylerin çalışma alışkanlığının kaybolmamasına, iş disiplinlerinin unutulmaması adına yapılan programlardan biridir. Çalıştığı süre boyunca ihtiyaçlarını gidermesi adına bir fırsat olarak bilinir. TYP'den faydalanabilmek için en az 18 yaşında olmanız gerekir. Başvuru için gerekli olan şartları yerine getirmeniz ile birlikte TYP'den yararlanabilirsiniz. Başvurular için son tarih olarak 4 Mart 2023 olarak belirlendi. Başvuru için İŞKUR internet sitesi üzerinden kayıt yapılmalıdır.

dq4m0uhuqaayyxv.jpg

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almamak
  • Öğrenci olmamak ve uzaktan eğitim alıyor olmamak,
  • Açık öğretim öğrencileri katılabilir,
  • Öğrencilik durumu donduranlar katılamaz
  • Hane geliri 12.760 TL'nin altında olması gerekir. (Aynı adreste yer alan kişiler toplam kazancı net asgari ücret tutarının 1,5 katından daha fazla olması halinde adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz.)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN