İstanbul için uyarı üstüne uyarı! AFAD tüm İstanbulluları tarih vererek uyardı

İstanbul için uyarı üstüne uyarı! AFAD tüm İstanbulluları tarih vererek uyardı

Kış mevsiminin yağışsız geçmesi Türkiye'de birçok barajın kuruma noktasına gelmesine neden oldu. Kuraklık vatandaşları endişeye sevk ederken AFAD, tarih vererek İstanbullu vatandaşları aşırı yağışlara karşı uyardı.

Mart ayının ortalarına gelinmesine rağmen yılbaşından bu yana beklenen kar yağışı yurt genelinde bir türlü etkisini gösteremedi. Yağış oranının azalması barajların kuruma noktasına gelmesine neden oldu. Hava durumu mevsim normallerine uygun olarak seyrederken AFAD tarih vererek İstanbul'daki vatandaşları uyardı.

Beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle kuraklık alarmı verilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD İstanbul'daki vatandaşları uyardı. İstanbullu vatandaşlara mesaj gönderen AFAD, kent genelinde lodos ve yağış beklendiğini duyurarak dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.

AFAD VATANDAŞLARI UYARDI

Mesajda “Meteoroloji’ye göre yarın İstanbul’da kuvvetli lodos ve yağış bekleniyor. Baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı dikkatli olun” denildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

whatsapp-image-2023-03-10-at-17-02-56.jpeg

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

whatsapp-image-2023-03-10-at-17-10-03.jpeg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

10 MART 2023 CUMA GÜNÜ

1-002.jpg

11 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

12 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

1-004.jpg

13 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-005.jpg

14 MART 2023 SALI GÜNÜ

1-006.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN