İstanbul trafiğine büyük çözüm! Yeni dönem başlıyor

İstanbul trafiğine büyük çözüm! Yeni dönem başlıyor

İstanbul'daki trafik sıkışıklığını hafifletmek amacıyla yeni bir adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından duyurulan "İstanbul Geneli Park Et Devam Et Sistemi" uygulamasının başlatıldığı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent içinde trafik yükünü hafifletmek ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla yeni bir adım atıyor. Bu çerçevede "Park Et, Devam Et" uygulaması hayata geçiriliyor, ilk aşama olarak da Tarihi Yarımada'da uygulama başlatıldı.

RİNG REFERLER BAŞLATILACAK

park-et-devam-et-5.jpg

İstanbul'da trafik yoğunluğunu azaltmak ve sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek amacıyla İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen "İstanbul Geneli Park Et Devam Et Sistemi" ile ilk adım atıldı. Bu adım, Tarihi Yarımada bölgesinde hayata geçirildi.

Bu kapsamda, İBB'ye bağlı İSPARK AŞ tarafından işletilen Yenikapı Etkinlik Alanı'ndan başlayarak Tarihi Yarımada'nın merkezine kadar uzanan bir ring otobüs hattı (PD1) hizmete sunuldu.

Yenikapı, Laleli, Nişanca ve Beyazıt-Kapalıçarşı duraklarını içeren bu hat, Tarihi Yarımada bölgesine ulaşmak isteyen esnaf, ticari işletme sahipleri ve Beyazıt-Kapalıçarşı bölgesine araçla gitmek isteyen herkes için alternatif bir ulaşım seçeneği sunuyor.

Bu yeni uygulama ile Yenikapı Otopark Alanı'nda otopark ücretini İstanbulkart ile ödeyen araç sahipleri, PD1 ring hattından ücretsiz yararlanma imkanına sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN