İstanbul Valiliği'nden Kur'an-ı Kerim provokasyonu yapan kadın hakkında açıklama: Tahkikat başlatıldı

İstanbul Valiliği'nden Kur'an-ı Kerim provokasyonu yapan kadın hakkında açıklama: Tahkikat başlatıldı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Çekmeköy-Samandira metro hattı açılış töreninde yaptığı konuşma esnasında, Kuran-ı Kerim'i havaya kaldırarak provokasyon girişiminde bulunan B.K. hakkında İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, provokasyonu yapan kadının daha önceden cezaevinde yattığının tespit edildiği ifade edildi.

İstanbul Çekmeköy'de gerçekleştirilen metro hattı açılış töreninde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sırasında Kur'an-ı Kerim ile provokasyon girişiminde bulunan bir kadın hakkında İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama detaylarına ulaşıldı. B.K. adıyla tanımlanan şahıs, daha önce "Tehdit, Hakaret, Mala Zarar Verme, Hakkı olmayan yere tecavüz, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Konut Dokunulmazlığı İhlali" gibi suçlar nedeniyle soruşturma dosyaları bulunduğu ve 2022 yılında Rize'de bir süre cezaevinde kaldığı belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda şahsın herhangi bir örgütsel bağlantısının olmadığı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Metro hattı açılışında İmamoğlu'nun konuşması sırasında elinde Kur'an-ı Kerim bulunan B.K., "Başkanım bakar mısınız elimde Kur'an-ı Kerim var..." diyerek bazı suçlamalarda bulunmuş ve provokasyon girişiminde bulunmuştu.

Alanı dolduran vatandaşların tepkisini dindiren ve sakin olmaya davet eden İmamoğlu, B.K.'ye şu şekilde tepki göstermişti:

"Bana hediye etmek istersen alırım Kur'an-ı Kerim'i senden. Tamam. Sakin, sakin. Ablamız, aldanmış bir ablamız. Ablamız aldanmış bir ablamız. Sakin, sakin. Elinde Kur’an-ı Kerim'le iftira atmak, günahların en büyüğü. Allah ona yardım etsin. Allah ona yardım etsin. Mübarek Ramazan ayında, Allah ona yardım etsin. Sakin, sakin, sakin. Şimdi bu arkadaşlar, bunun gibi ablalarımızı bile aldattılar. Onları bile mahvettiler. Eline Yüce Kuran'ı alıp, onunla siyaset yapanı Allah ıslah etsin, Allah ıslah etsin. Ama onlar aldanmış. Biz onları da kurtaracağız, onları da. Bu millet onları da kurtaracak. Onlar aldanmış zavallılar. Allah yardım etsin ona ne diyeyim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN