İstanbul ve Ankara adeta buz kesecek! Kar Türkiye'yi ardı ardına vuracak... O tarihte herkes kış lastiklerini taksın

İstanbul ve Ankara adeta buz kesecek! Kar Türkiye'yi ardı ardına vuracak... O tarihte herkes kış lastiklerini taksın

Son dakika haberi... Ocak ayından itibaren beklenen kar yağışı bir türlü ülkeye giriş yapamadı. Önceki senelere göre yaz havası geçiren Türkiye kuraklıkla karşı karşıya. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Kar hangi tarihlerde yağacak?' sorularını araştırmaya başladı. Havaların bu kadar sıcak olmasına uzmanlarda şaşırırken beklenen açıklama geldi. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, beklenen kar yağışı tarihini duyurdu. İstanbul ve Ankara buz kesecek. O tarihe dikkat.

Son dakika hava durumu haberi... Dört gözle beklenen kar yağışı bir türlü ülkeye giriş yapamadı. Ocak ayı neredeyse bitti ancak tek bir kar tanesi yağmadı. Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı görüldü ancak etkisi kısa sürdü. Yağışların bu kadar gecikmesi kuraklık riskini artırırken uzman isimlerden son dakika duyurusu geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, beklenen tarihi açıkladı. İstanbul ve Ankara adeta buz kesecek. O tarihte herkes kış lastiklerini taksın. Türkiye beyaza bürünecek.

ÜNLÜ UZMAN TARİH VERDİ! İSTANBUL VE ANKARA BUZ KESECEK

Aralık ayının son haftalarında Trakya üzerinden Sibirya soğukları ülkemize giriş yapmıştı ancak etkisi kısa sürdü. Türkiye'nin bazı yüksek kesimlerinde kar görülürken, İstanbul'da ilk kar Silivri'ye düşmüştü. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten tarih vererek kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi. O geceye dikkat.

sdvsdv-9.jpg

Kuru soğuklar tüm İstanbul'u etkisi altına alırken tüm vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını sorgulamaya başladı. Yeni yıla sayılı günler kala tüm İstanbulluları kar heyecanı sarmış ve Pazartesi gecesi bazı bölgelerde yer yer kar yağışı görülmüştü.

SON DAKİKA OLARAK UYARDILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Kütahya, Uşak, Denizli, Antalya ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KAR ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Havaların soğumasıyla birlikte ülke genelinde kar önlemleri alındı. Kentte birçok yol kenarında tuz kutuları konuldu ve araçlar bekletilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." açıklamasında bulunarak İstanbul'da yağacak kar yağışını doğru tahmin eden Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

dffdfd-21.jpg

"KUVVETLİ ŞEKİLDE GELİYOR"

Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını bilen Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yeni tahminin paylaştı. Kar yağışı için tarih veren Ökten, vatandaşları uyararak, "Doğu Anadolu'da, kesin olmamakla birlikte, önümüzdeki Cuma gecesi kuvvetli bir tipi bekleniyor." dedi.

h1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

22 OCAK 2023 PAZAR GÜNÜ

b1.jpg
23 OCAK 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

b2.jpg

24 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

b3.jpg

25 OCAK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

b4.jpg

26 OCAK 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

b5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN