İstanbul’un Fatih ilçesinde inşaat malzemeleri satılan bir dükkandaki kuyuda erkek cesedi bulunmasının ardından gözaltına alınan iki kişi tutuklandı. Cesedin kayıp olarak aranan Sedat Dereli’ye (43) ait olduğu belirlendi.
Olay, Cibali Caddesi’ndeki iş yerinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. İş yeri çevresinden gelen kötü koku üzerine vatandaşların ihbarı ile polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan incelemede 10 metre derinliğindeki kuyuda Sedat Dereli’nin cesedi bulundu ve otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Sedat Dereli
ARABA ALMAK İÇİN EVDEN ÇIKMIŞTI
Dereli’nin yeğeni 24 Ağustos’ta polis merkezine giderek, araba almak için evden çıkan Dereli’den 18 Ağustos’tan beri haber alamadıklarını belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Araştırmalar, Dereli’nin son olarak yakın arkadaşı A.C.K. (34) ile görüştüğünü ortaya koydu. Ayrıca Dereli’nin ağabeyi, kardeşinin A.C.K. ile bir altın alışverişi yaptığını ve en son bu kişiyle görüştüğünü aktardı.
Bunun üzerine A.C.K. gözaltına alındı. Çelişkili ifadeler vermesi üzerine polis, A.C.K.’nin çalıştığı ve babası Ş.K.’ye (65) ait iş yerinde incelemeler yaptı ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda iş yerine girdi. Kuyuda Dereli’nin cesedi bulundu. Ş.K. de gözaltına alındı.
KOLTUĞU ÇÖPE ATTI DUVARLARI BOYADI
Polis soruşturmasında, A.C.K.’nin iş yerinde oturdukları sırada ruhsatsız bir silahın kazayla patladığını, Dereli’nin cesedini yarım saat boyunca başında bekledikten sonra kuyuyu attığını itiraf ettiği öğrenildi. Olay sonrası kan sıçrayan koltuğu çöpe attığı ve duvarları boyadığı belirtildi. Olayda kullanılan silah da ele geçirildi.
İfadeleri tamamlanan şüpheliler, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
